Otvorena smotra "Mermer i zvuci" u Aranđelovcu 1Foto: mermerizvuci.rs

Otvaranjem izložbe keramike u Galeriji „Aleksandar Alek Đonović“ počela je, 54. po redu, Smotra umetnosti „Mermer i zvuci“.

Izložena su dela Sonje Gajić, Milijane Lazović i Katarine Pavlović, nastala na prošlogodišnjem Simpozijumu „Svet keramike“. Potom je u Paviljonu „Knjaz Miloš“ otvorena izložba slika kojima se publici predstavio akademski slikar Aleksandar Dimitrijević.

Centralni deo otvaranja, koncert Amire Medunjanin, pomeren je zbog nevremena sa Otvorene scene u Dvoranu „Park“. Poznata interpretatorka sevdalinki i tradicionalne muzike Balkana, predstavila se brojnoj publici pesmama iz svog, izuzetno bogatog i zanimljivog repertoara.

Naredno predstavljanje na Smotri je u petak, 12. jula, kada će se publici predstaviti Goran Marković sa svojom knjigom „Beogradski trio“. Program će dalje nastaviti Beti Đorđević koncertom u pratnji benda Jovana Maljokovića. Vesna Stanković će se dramatizacijom i režijom predstave „LJubavni vremeplov“ predstaviti 20. jula, a koncertom Braće Teofilović i Miroslava Tadića 27. jula, završiće se julski deo Smotre.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari