Ovacije prepunog gledališta pulske Arene Dušku Kovačeviću i njegovom filmu "Nije loše biti čovek" 1Foto: S. I.

Kovačević je u istoriji najznačajnijeg filmskog festivala nekadašnje velike Jugoslavije upisan kao laureat nekoliko Zlatnih arena, a hrvatska premijera njegovog filma u Areni bila je jako uzbudljiva, jer je publika s velikim oduševljenjem reagovala na ponovni susret s Duškom

 

U okviru međunarodnog takmičarskog programa 69. Pulskog festivala, pred prepunim gledalištem u Areni prikazana je i nova tragikomedija Dušana Kovačevića „Nije loše biti čovek“, kojom se naš kultni autor posle osamnaest godina vratio filmskoj režiji.

Kovačević je u istoriji najznačajnijeg filmskog festivala nekadašnje velike Jugoslavije upisan i kao laureat nekoliko Zlatnih arena koje je osvojio, a kako je još pre početka ovogodišnje Pule najavljivala direktorka festivala Tanja Miličić, novo ostvarenje scenariste i reditelja koji je obeležio ovdašnju kinematografiju očekivalo se s velikim interesovanjem hrvatske publike, što se pokazalo i na projekciji.

Crnohumorna priča sa elementima trilera „Nije loše biti čovek“, ispraćena je aplauzima i višeminutnim ovacijama, a pored Kovačevića u ekipi ovog filma, u Areni su bili i reditelj Slobodan Ivetić, izvršni producent „Art & Popcorn“ Stefan Mladenović, i producentkinja Vanja Sremac, u ime hrvatske producentske kuće „Terminal 3“, koja takođe stoji iza ovog filma.

 

 

 

„Nije loše biti čovek“ otvara večno pitanje ima li života posle smrti, u glumačkoj ekipi su Vojin Ćetković, Branka Katić, Mira Banjac, Milan Gutović, Hristina Popović, Gordan Kičić, Nenad Jezdić, Srđan Todorović, Lena Kovačević, Jelena Mihajlović, Andrija Milošević…, a kako je izjavljivao Kovačević, ovaj film je njegova posveta dobroti, prijateljstvu i psima, koji u ovoj tragikomediji takođe “igraju” glavne junake.

 

 

 

Kako za Danas kaže Slobodan Ivetić, hrvatska premijera u pulskoj Areni bila je jako uzbudljiva, gledaoci su sjajno reagovali na ponovni susret sa Duškom i njegovim filmom, a i u tehničkom smislu „Nije loše biti čovek“ imao je savršenu projekciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari