Ejdrijen Brodi na premijeri filma "The Brutalist", koji je dobio ovacije na Vencijanskom filmskom festivaluFoto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Na 81. Venecijanskom filmskom festivalu prikazan je film „The Brutalist“, koji je napisao i režirao Brejdi Korbe. Iako ovaj film nije privukao veliku pažnju pre samog festivala, čini se da su gledaoci bili oduševljeni na premijeri.

Dedlajn prenosi kako je film dobio 13 minuta duge ovacije.

Ejdrijen Brodi, koji ima glavnu ulogu, bio je potpuno preplavljne emocijama dok je trajao aplauz. Glumac je brisao suze i držao ruke na glavi dok su svetla reflektora bila uperena u njega.

Film traje tri sata i 35 minuta. Iako film toliko dugo traje da je bila potrebna pauza od 15 minuta, to nije smetalo posetiocima koji su ga pogledali do samog kraja.

O čemu se radi u filmu?

„The Brutalist“ prati 30 godina života arhitekta Lasla Tota (Ejdrijen Brodi), Jevrejina koji je preživeo holokaust. Nakon završetka Drugog svetskog rata, sa suprugom Eržebet (Felisiti Džouns) odlazi iz Mađarske u Ameriku kako bi doživeo „američki san“.

Laslo na početku trpi siromaštvo i poniženje, ali ubrzo sklapa ugovor s tajanstvenim i bogatim klijentom, koji će promeniti tok njegovog života.

Uz Ejdrijena i Felisiti, u filmu glume još i Gaj Pirs, Džo Elvin, Stejsi Martin, Alesandro Nivola, Isak De Bankole, Refi Kesidi i Ema Lard.

Reditelj se osvrnuo na kritike o dužini filma

Reditelj Korbe je govorio o dužini filma na konferenciji za medije na dan premijere, a novinarima je poručio da je rasprava oko trajanja filma „prilično glupa“.

„Ovaj film radi sve ono što nam je rečeno da ne smemo da radimo. Mislim da je zapravo prilično glupo razgovarati o vremenu izvođenja jer je to kao da kritikujete knjigu jer ima 700 umesto 100 stranica“, rekao je reditelj tokom konferencije za novinare na Vencijanskom filmskom festivalu, prenosi Index.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari