Ovacije za predstavu subotičkog pozorišta “Kus petlić” u Beogradu 1Foto: Narodno pozorište Subotica

Predstava subotičkog Narodnog pozorišta “Kus petlić”, po tekstu Aleksandra Popovića i u režiji Milana Neškovića, sinoć je doživela ovacije u Narodnom pozorištu u Beogradu.

Zbog velikog interesovanja, “Kus petlić” je sinoć imao dva izvođenja, što nije bilo lako, imajući u vidu da je predstava izuzetno zahtevna.

Mala scena subotičkog pozorišta postavljena na Velikoj sceni nacionalnog teatra pružila je odličnu atmosferu, što je glumce nadahnulo da igrajući u ovoj toploj ljudskoj priči daju sve od sebe.

Publika je to prepoznala i mnogostruko nagradila, jer su se oba igranja završila ovacijama.

“Predstava je imala divan prijem kod publike. Oba puta. Puno mi je srce! Razmena energije bila je čarobna. Mislila sam da ćemo biti mrtvi umorni posle dva izvođenja sa kratkom pauzom između, ali uzbuđenje i radost su nam kompenzovali utrošenu energiju. Do te mere, da nisam dugo mogla da zaspim”, kazala je glumica Minja Peković, koja tumači lik Milje Bušatlije u predstavi.

Ovacije za predstavu subotičkog pozorišta “Kus petlić” u Beogradu 2
Foto: Narodno pozorište Subotica

Ovo gostovanje rezultat je potpisanog protokola o saradnji između Narodnog pozorišta u Beogradu i subotičkog teatra, čiji je direktor Miloš Nikolić po završetku oba igranja istakao da je izuzetno ponosan na svoju ekipu.

“Sve moje kolege i ovom prilikom su dokazale koliko znaju i šta sve mogu. Želim da se zahvalim svima njima koji su ovu, veoma zahtevnu predstavu izneli dva puta zaredom, pruživši svoj maksimum, što je publika pozdravila gromoglasnim aplauzom i stajaćim ovacijama. Zaista mi je izuzetno zadovoljstvo što sam i sinoć bio deo ove divne priče. Mnogo znači kada čujete ovakve komentare, to vam daje vetar u leđa da nastavite dalje u istom maniru”, rekao je Nikolić.

Nakon beogradske premijere predstave, još sinoć je dogovoreno novo gostovanje “Kus petlića” u junu u jednom zanimljivom ambijentu na otvorenom, takođe u prestonici.

“Zahvaljujem i kolegama iz Beograda na toplom prijemu i nadam se da će naša saradnja biti nastavljena na obostrano zadovoljstvo”, zaključio je direktor Narodnog pozorišta u Subotici

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari