Ovi filmovi su najduže bili odlagani 1Foto: Netflix / Everett / Profimedia

Postoji puno razloga zašto se pomera datum izlaska nekog filma, bilo da je u pitanju sukob oko ugovora, autorska prava ili nešto treće, a to nekada može da potraje i godinama.

Pravljenje filma podrazumeva puno pojedinačnih stvari koje moraju da pođu kako treba da bi on bio spreman za puštanje i da bi produkcija konačno bila gotova.

Trenutno, glavni razlog odlaganja mnogih filmova i serija je udruženi štrajk scenarista i glumaca u Holivudu, a s tim na umu, prisećamo se filmova koji su bili odlagani godinama.

Shortcut to Happiness (2007) – 6 godina

Prvi pokušaj Aleka Boldvina da bude reditelj nije baš sjajno prošao, jer je zbog problema sa finansiranjem film odložen 6 godina.

Kada je sve rešeno, Boldvin je čak rešio da sebe potpuno odvoji od filma, tako da je u jednom trenutku sklonio svoje ime sa mesta reditelja i rekao fanovima da ga ne gledaju.

Take Me Home Tonight (2011) – 4 godine

Kako je film smešten u 1980-e, autori su želeli da bude što autentičniji, pa su tako žurke uključivale puno scena koriščenja kokaina.

To se baš i nije dopadalo studijima i zbog toga je on ostao neobjavljen 4 godine.

Camp Hell (2010) – 3 godine

Lažno oglašavanje i predstavljanje filma može da bude vrlo problematično, a to je bio slučaj sa ovim filmom i Džesijem Ajzenbergom.

Iako je snimio samo par scena kao uslugu prijateljima koji su radili niskobudžetni film, oni su odlučili da njega stave u prvi plan u okviru promocije i to je na kraju dovelo do tužbe sa njegove strane.

Margaret (2011) – 6 godina

Sukob između reditelja i producenta svakako je nešto što može biti problem za objavljivanje filma, a Kenet Lonergan i Gari Gilbert borili su se šest godina oko budžeta.

Gilbert je finansirao film, ali nije mu se dopalo produženje postprodukcije i povećani troškovi u odnosu na planirane, tako da su u ovom sukobu na kraju medijatori bili poznate ličnosti poput Martina Skorsezea.

Jet Pilots (1957) – 8 godina

Retko je da odlaganje filma dovede do toga da njegov sadržaj postane zastareo, ali to je bio slučaj sa ovom hladnoratovskom romansom sa Džonom Vejnom i Dženet Li.

Kako je snimanje počelo 1949. godine, kada je film izašao 1957, najmoderniji borbeni avioni postali su već zastareli i to je smanjilo dozu autentičnosti.

The Other Side of the Wind (2018) – 48 godina

Neverovatno je da je u pitanju film Orsona Velsa, koji je preminuo 15 godina nakon početka snimanja, a da je on doživeo objavu tek na Netfliksu 2018. godine.

Sve to desilo se zahvaljujući Frenku Maršalu, producentu filma, koji je cenio rad sa Velsom i želeo je da njegova vizija ugleda svetlost dana.

Accidental Love (2015) – 7 godina

Previše otrcani romantični delovi i previše suludi komični delovi ovog filma dovli su do toga da, uprkos sjajnoj glumačkoj ekipi, snimanje bude pakao i produkcija se odužila.

Čak i nakon što je film uspeo da doživi izdanje, mnogi su rekli bolje da nije, jer je u pitanju nešto što je samo protraćilo vreme svima uključenim u produkciju, a i svima onima koji su se usudili da ga gledaju.

Izvor: Indie Wire

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari