Ovo je najsmešnija scena svih vremena u britanskim sitkomima 1Foto: Rights Managed / Mary Evans Picture Library / Profimedia

Svako ima svoju omiljeni sitkom i omiljenu scenu, ali kada su u pitanju britanski sitkomi i najsmešniji trenuci, britanska javnost je upravo izglasala najsmešniju scenu u istoriji britanskih sitkoma.

U pitanju je trenutak iz legendarne serije Mućke, tokom koje blago pijani Del Boj propada kroz šank jer nije na vreme video da je podignut deo na koji je hteo da se nasloni. Sve to dok njegov prijatelj Triger apsolutno nema pojma šta se dešava.

TV kanal Gold je organizovao glasanje na temu najbolje scene u sitkomima, u kome je učestvovalo oko dve hiljade ljudi. Pored omiljenog trenutka, Mućke su proglašene i za omiljenu seriju, sa 29% glasova, a Del Boj za omiljenog lika, sa 59% glasova.

Ovo nije prvi put da se ova scena ističe, jer ju je prošle godine 1.100 ljudi proglasilo omiljenom u glasanju sajta RadioTimes.com povodom 40. godišnjice serije.

https://www.youtube.com/watch?v=0JqkLc1Xf8Q

Na drugom mestu najomiljenijeg trenutka našla se scena iz serije Vicar Of Dibley u kojoj Džeraldin Grendžer upada u duboku baru tokom šetnje na selu.

Na trećem mestu je scena iz serije Dad’s Army u kojoj nemački oficir pita za ime redova Pajka, a kapetan Mejnvoring slučajno kaže: „Nemoj da mu kažeš, Pajk!“.

https://www.youtube.com/watch?v=mv0onXhyLlE

Na četvrtom mestu je popularna scena iz serije Fawlty Towers u kojoj Bazil Folti više puta udara svoja kola granom drveta nakon što ga iritira to što neće da se upale.

Izvor: NME

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari