Ovo je pesma koju je Bjork najviše slušala u prethodne dve decenije 1Foto: EPA/FELIPE TRUEBA

Islandska muzičarka Bjork je gostovala na radio stanici BBC Radio 6 Music i tom prilikom otkrila pesmu koju je najviše puta slušala u prethodnih dvadeset godina.

U pitanju je pesma Kijom Kijom indonezijskog benda Haba Haba Group, za koju je rekla: „To skoro kao indonezijski R’n’B pre nego što je R’n’B izmišljen, mislim da je iz 1970-ih. Volim sve u vezi sa ovom pesmom – ona je drska, senzualna i skuplja svu energiju iz sobe. Obožavam je“.

Pored toga, Bjork je otkrila i da ona i dalje kupuje pojedinačne pesme i albume za plejliste, a da ne strimuje muziku. „Obično imam tri ili četiri plejliste. Religiozno kupujem pesme i slušam ih. Ne preuzimam muziku. Pomalo sam stara škola. Želim da muzičari budu plaćeni.“

Pevačica je u septembru ove godine objavila novi album pod nazivom Fossora, a nedavno je podelila i video za pesmu Sorroful Soil, smešten pored vulkana Fagradalsfjall, koji je nedavno imao erupciju.

Kaže da je ovu pesmu pisala kako je njena majka postajala sve bolesnija i da je zato tužna, a da je pesma Ancestress napisana nakon majčine smrti i da slavi njen život.

„Volim kad čujem kako Meksikanci ili Irci vole da proslave nečiji život kad on premine.“

Izvor: Far Out Magazine

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari