Ovo je sjajna priča o debalansu između nacionalizama i civilizovanih ljudi

Emir Hadžihafizbegović, glumac, za Danas o akciji Stojana Matića da kolekciju Božidara Jakca vrati Muzeju AVNOJ-a

Ostavite komentar


  1. ON JE ORTODOKSNI MUSLIMANSKI NACIONALISTA I FASISTA.U BOSNI JE POBIJENO 37 HILJADA SRBA.

    1. Koliko je Nijemaca poginulo u Drugom ratu? Pa niko nista. Na pogresnoj strani historije si momak.

      1. A po cemu su to „bosnjaci“ bili na pravoj strani istorije? Nisu pobili i proterali vise Srba samo zato sto nisu mogli a ne zato sto nisu hteli. Kada su mogli radili su sve sta i Srbi, bas kao sto su to radili i Hrvati i Albanci. Nego, zar niste vi ti koji slavite Blajburg? Ko je tamo ubijen? Zasto i to nije „nikom nista“?

      2. Mozda je na pogresnoj strain historije I povijesti….glede istorije reklo bi se da je na pravoj strain….

  2. Jos da se Emir izvini za ucestvovanje u nacionalistickim predstavama rmije Bih i da shvati da je tako odgovoran za ubijanje Srba i Hrvata u BiH…..

  3. Nasao se ko ce da prica civilizovanosti i antifasizmu, Emir Hadžihafizbegović sovinista teske kategorije. Dno. Nikada necu zaboraviti njegov nastup na hrvatskoj televiziji i sa kakvom patoloskom mrznjom je penio tom prilikom i ne samo tada a sada izigrava ovde nesto. Bljak.

  4. Taj AVNOJ u Jajcu je vec tada bio mućak,Beoy sa predstavnicima Hrvata i Slovenaca bez prisustva legitimnih predstavnika Srbije i Srpskog naroda.
    Dovoljno je pogledati strukturu ‚‚odbornika‚‚ da bi i slepcu bilo jasno o čemu se radi. Bljuk raznih Hrvatskih i Slovenačkih političara i rezervi NDH.Čak su dva prestavnika u izabranom telu bili Bugari ( Dimitar Vlahov, Vladimir Pop-Tonov) naravno zaduženi da se rasčereči Stara Srbija i formira NR Makedonija.
    Jednom rečju svi zajedno su bili deo nastavka UŽASA koji je naš narod čekao i posle rata.

  5. Komentar na komentare:

    Rastužilo me je što baš ni o čemu ne može da se misli, komentariše ili piše bez nacionalnog ostrašćenja, bez lekcija drugima, bez sarkazma i osvetničkog folklora…Imamo li mi išta u sebi osim te gorke priče o dugu svih prema nama???Ima li još nekoga ko nam nije naneo nepravdu? I do kada ćemo?

    Pa i priča o vraćenim slikama budi u nama samo jad i jed kome, očigledno, nema alternative…Do kada, ljudi?

    1. Divno je što ste tako velikodušni prema mrziteljima iz drugih naroda, a tako strogi prema svom. Ovaj gospodin zaslužuje osudu i potpuno ignorisanje od strane dobronamernih ljudi bilo koje nacionalne pripadnosti.

  6. Ako zelis o dobru pripovedat,to i samo to raditi na najjednostavniji svakidasnji nacin,o dobru i dobro danas,da to traje u svakoj prilici i vecito…ne suditi o proslosti,NE vagati moje tvoje,NE isticati mi vi,proslost ostaviti istoricarima i neutralnim profesionalcima..samo tako pripovedati ako bas zelis,inace IDE utuk na utuk,prebrojavanje,licno istivanje i oponiranje.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.