Ovo nije moj obračun s njim

Drugi pišu: Kritika predstave Zlatka Pakovića "Srebrenica. Kad mi ubijeni ustanemo" objavljena u NIN-u

Ostavite komentar


  1. Medenice, Pakovićeve predstave su meni izuzetne. A, recimo, od Srbljanovic prosečne, izvikane. Ti i Srbljanovic ste privatno dobri, pa je ubacujes u Bitef. A iza Pskovica ne stoji niko, čovek je svoj. A kako se u teatralogiji zove okret koji je Srbljanovic napravila? Jeste, borila se 90-ih, a sada te iste podrzava

    1. Paković je jedinstvena pojava u teatru, i sila, ne treba ga porediti ni sa Frljićem ni sa Urbanom, što su sve ličnosti za sebe. Retki mu mogu prići, u pogledu obrazovanja,, snazi ideja i duha. On nije egzibicionist niti se radi o njemu ili plasiranju njegovog sukova sa kulturnom “elitom“, on živi pozorište, i pravi je pozorišni umetnik. Nušić bi imao materijala da napiše fantastičnu komediju na temu bavljenja domaćih dramskih pisaca zločinima, na primer Gospođa spisateljica, a to što je Paković za vas autsajder, govori dobro o njemu, imajuću u vidu ko se umetničkim dometima kvalifikuje za vas.

  2. gradjanka Srbljanovic je opasno posrnula, pristupivsi parakreativnim snagama gradjanke-premijerke i onim sto je potom pisala i sto sada pise, zelim joj da dodje k sebi

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.