Lijam Pejnfoto: Tammie Arroyo / AFF-USA.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Lijam Pejn, član popularnog benda boy benda One Direction, preminuo je u 31. godini.

Sigurno ste do sad primetili da mlađi od 30 godina u velikim količinama tuguju jer je preminuo jedan od popularnijih pop muzičara 21. veka. Takođe ste primetili da i ovi stariji nemaju apsolutno nikakvu predstavu ko je pokojni mladić, i da u njegovoj biografiji prepoznaju eventualno ime „One direction“ kao i ime njegovog kolege iz benda Herija Stajlsa.

Međutim, Lijam Pejn je u prethodnih nekoliko godina otpevao neke velike hitove koji su gotovo sigurno došli do vas, samo niste znali da je to on. Podsetićemo vas, odnosno upoznati sa tri velika njegova hita.

Liam Payne, Rita Ora – For You

Pesma iz filma „50 Shades Freed“ koji je treći deo „50 shades“ trilogije. Rita Ora koja glumi u ovom serijalu, otpevala je sa Lijamom hit iz filma, koji je u Nemačkoj stigao do mesta broj jedan na tamošnjim hit listama. Kritičari su je nazvali – „vrela, upbeat i pop plesna traka koja pokreće“.

Liam Payne – Strip That Down ft. Quavo

Ovo je jedna od njegovih prvih solo kompozicja, Uradio ih je sa reperom Quavom, a nakon izlaska, svi su ga poredili sa Džastinom Timberlejkom. Pesma je interpolacija dva hita „It Wasn’t Me“ pevača Šegija, i benda War i pesme „Smile Happy“.  Ed Širan je pisao ovaj hit zajedno sa Pejnom, a o ovaj klupski letnji benger je stigao do mesta broj 10 na američkoj Bilbord listi.

 

Liam Payne & J Balvin – Familiar

Ova „latino sreće R’n’B“ traka ima skoro 150 miliona pregleda na Jutjubu. Iako su mnogi maliciozno napali pesmu da je probala da se očeše o slavu „Despacito-a“ ipak je „Familiar“ imala svoj život i postala prepoznatljiv hit, kako za Lijama, tako i za latino zvezdu J. Balvina.

Ko je bio Lijam Pejn?

Lijam Pejn engleski je pevač, tekstopisac i nekadašnji član planetarno popularnog benda One Direction. Rođen je 29. jula 1993. godine u Volverhemptonu. Njegova karijera započela je kada je 2008. godine nastupio na The X Faktoru.

Nije prošao u finale, ali vratio se 2010. kada ga žiri okuplja u grupu s Herijem Stajsom, Luisom Tomlinsonom, Nialom Horanom i Zejnom Malikom, formirajući One Direction. Ova grupa ubrzo postiže globalni uspeh i postaje jedan od najprodavanijih bendova decenije.

Nakon što su članovi benda otišli na pauzu 2015. godine, Lijam je započeo solo karijeru. Njegov prvi singl kao solo izvođača, Strip That Down, izašao je 2017. godine u suradnji s Quavom i dosegao je visok plasman na top listama širom sveta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari