Ovo su bile najtraženije serije u 2022. godini na Guglu 1Euforija, foto: Profimedia

Jedna od odrednica popularnosti serija i filmova je statistika pretraživanja na Guglu. Na kraju svake kalendarske godine na Gugl Trends se objavi šta su korisnici najviše pretraživali u protekloj godini – od glumaca, pevača, filmova, serija, pesama, recepata… Kada su serije u pitanju, Netflix gotovo uvek dominira tom listom, ali prema podacima o 2022. godini najtraženije serije su bile na HBO-u, piše Index.hr.

„Euforija“ na vrhu liste

Na prvom mestu je serija „Euphoria“ (Euforija) sa HBO-a. Druga sezona te serije objavljena je u aprilu 2022. godine, a glavnu ulogu u seriji ima Zendaja. Radnja serije vrti se oko grupe srednjoškolaca koji se bore s tinejdžerskim problemima – seksom, drogom i nasiljem.

Ovo su bile najtraženije serije u 2022. godini na Guglu 2
The House of Dragon , foto: Profimedia

Na drugom mestu je još jedna HBO-ova serija, „House of the Dragon“ (Kuća zmaja). Ovo je prednastavak „Igre prestola“ i obožavatelji su poludeli za njim kada je stigao na tu striming platformu.

Treće mesto pripalo je naučnofantastičnoj seriji „Moon Knight“ (Mesečev vitez), koju je moguće pratiti na platformi Dizni+. Glavne uloge u seriji imaju Oskar Ajzak i Itan Hok. Reč je o mini-seriji od šest epizoda o Marvelovom liku.

Netfliksove „true crime“ serije su hit

Sada je došao red na serije koje su bile hit na Netfliksu u prošloj godini. Četvrto mesto u Gugl trendovima zauzela je „true crime“ serija „The Watcher“ (Posmatrač) koja je objavljena na toj striming platformi u oktobru.

Serija se temelji na članku za njujorški The Cut iz 2018. godine u kojem se govori o ljudima koji su primali zastrašujuća pisma od posmatrača na svoju kućnu adresu.

Na petom mestu je „Inventing Anna“, Netfliksova dramska serija inspirisana pričom Ane Sorokin i člankom Džesike Presler pod naslovom „Kako je Ana Delvi prevarila članove njujorškog visokog društva“. Izašla je u februaru 2022.

Šesto mesto pripalo je još jednoj Netfliksovoj „true crime“ seriji o zloglasnom višestrukom ubici Džefriju Dameru koji je počinio veliki broj ubistava i silovanja tokom ’70-ih, ’80-ih i ’90-ih. Serija je u kratkom roku postala broj 1 u trendingu širom sveta.

Korejska serija dospela na listu

Na sedmo mesto ugurala se serija o superherojima „The Boys“ koja se emituje na Amazon Prajm Videu. Uloge u seriji imaju Entoni Star, Karl Urban i Džek Kvejd. Osmo mesto pripalo je korejskoj seriji „All of Us Are Dead“ u kojoj zarobljeni srednjoškolci, nakon izbijanja virusa zombija, moraju pronaći izlaz ili se pretvoriti u jednog od zaraženih.

Ovo su bile najtraženije serije u 2022. godini na Guglu 3
The Sandman, foto: Profimedia

Na devetom mestu je serija „The Sandman“, adaptacija istoimenog stripa, a na desetom mestu je britanska tinejdžerska drama „Heartstopper“, objavljena na Netfliksu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari