Ovo su najiščekivaniji filmovi na ovogodišnjem filmskom festivalu u Veneciji 1Foto: WARNER BROS / Planet / Profimedia

 

Juče je počeo 81. Venecijanski filmski festival, jedan od najprestižnijih festivala u svetu filma, koji traje do 7. septembra.

U Veneciji će se okupiti mnoge glumačke zvezde, a na velikom platnu biće prikazani neki od najiščekivanijih filmova ove godine.

Film koji otvara festival je Beetlejuice Beetlejuice u režiji Tima Burtona i jedan je od najiščekivanijih naslova na ovogodišnjem festivalu. Ovo su neki od filmova koje gledaoci jedva čekaju da pogledaju.

Joker: Folie à Deux

Očekivanja od novog Džokera su velika. Prvi film je zaradio više od milijardu dolara i 11 nominacija za Oskara, a Joker: Folie a Deux je potencijalni kandidat za sve glavne nagrade. Hoakin Feniks igra Artura Fleka, a Lejdi Gaga Harli Kvin. Režiju potpisuje Tod Filips, prema scenariju koji je napisao sa Skotom Silverom.

Queer

Queer je istorijska ljubavna drama koju je režirao Luka Gvadanjo po scenariju Džastina Kurickesa, zasnovanog na istoimenom romanu Vilijama S. Barouza iz 1985. godine. Film prati prognanog američkog iseljenika koji se zaljubljuje u mlađeg muškarca. Glavne uloge tumače Danijel Krejg, Dru Starki, Lesli Menvil, Džejson Švarcman i drugi.

Maria

Film o operskoj divi Mariji Kalas, koju igra Anđelina Džoli, režirao je Pablo Larejn, poznat po biografskim filmovima Spenser i Džeki. Film nudi uvid u život pevačice, koja je poznata po vezi sa Aristotelom Onazisom.

Beetlejuice Beetlejuice

Tim Barton se vraća sa nastavkom kultnog filma. U glavnim ulogama su Majkl Kiton, Vajona Rajder i Ketrin O’Hara, kojima su se pridružili glumci kao što su Džastin Teru, Monika Beluči, Džena Ortega i Vilem Defo.

Babygirl

To je američki erotski triler koji je napisala, režirala i koproducirala Halina Reijn. U njemu glume Nikol Kidman, Haris Dikinson, Sofi Vajld i Antonio Banderas.

„Ovo filmsko delo istražuje složenu dinamiku moći i seksualnosti unutar profesionalnog okruženja i vrti se oko izvršne direktorke visokog ranga (Nikol Kidman) koja ulazi u zabranjenu romansu sa stažistom (Haris Dikinson), koji je mnogo mlađi“, premisa filma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari