Ovogodišnji rekord: Ovaj film dobio je 9 minuta duge ovacije u Kanu 1FotoSGP / ddp USA / Profimedia

Muzička drama na španskom jeziku Emilia Perez, u kojoj glume Zoi Soldana, Selena Gomez i Karla Sofíja Gaskon, dobila je dosad najveće ovacije na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Kanu, piše Verajeti.

Tokom devetominutnog aplauza Gomez je brisala suze, dok su se zvezde filma Saldana i Edgar Ramirez grlili, a redatelj Žak Odijar mahao šeširom prema balkonu. Gaskon, koji u filmu glumi vođu narkokartela, takođe je dobio velik aplauz, piše Index. hr 

„Prekvalifikovana i podcenjena, Rita (Zoi Saldana) je advokatica u velikoj firmi koja je više zainteresovana za oslobađanje kriminalaca nego za pravdu.

Jednog dana dobija neočekivan izlaz kada je vođa kartela Manitas (Edgar Ramirez) angažuje da mu pomogne da se povuče iz posla i realizuje plan koji je tajno pripremao godinama: da postane žena, o čemu je oduvek sanjao“, stoji u oficijelnom sinopsisu filma.

U ekskluzivnom intervjuu za Variety Odijar je opisao film kao operni libreto u četiri čina u kojem glumci pevaju originalne pesme kako bi unapredili radnju. Inače, francuski redatelj dosad je u Kanu imao 6 filmova u takmičarskoj selekcijii, a 2015. osvojio je Zlatnu palmu s filmom Deephan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari