Paković: Srbija je najmračniji od svih tamnih balkanskih vilajeta

Ostavite komentar


  1. Ako ti kazes daje Srbija tamni vilajet,onda mi je drago sto ne zivim u svetlosti tvog sveta. Takvim,preobrazovanim osobama i nije mesto ovde. Za njih je i svet mali. Na tvim mestu,davno bih otisao. I srecan ti put.

  2. Ono pod navodnicima, u prvoj rečenici ovog teksta, može da izjavi samo VEOMA HRABAR ČOVEK!

  3. Eshil „U ratu je istina prva žrtva.“ Srbija je u ratu 30 g sa susedima i Zapadom i to je to Pakoviću. Kod Eshila je to, što nam kaže Paković, bilo moguće jer je Atina bila polis a čovek je bio „političko biće“. U despotijama čovek nije „zoon politikon“. Nažalost Paković nije želeo da vidi da je sama matrica, način upravljanja u komunističoj despotiji ostao je isti kao i u orijentalnim despotijama…. Posle 75 takvog vladanja – neslobodni podanici imali su samo jednu brigu – preživljavanje. A „politička vlast tiče se slobodnih građana a despotska robova“(Aristotel).

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.