pamela andersonFoto: AFF / Alamy / Alamy / Profimedia

Pamela Anderson dobiće „Zlatno oko“ za postignuća u karijeri na predstojećem Filmskom festivalu u Cirihu, koji se održava od 3. do 13. oktobra.

Na ovom festivalu, Pamela Anderson će predstaviti svoj novi film „The Last Showgirl“ sa rediteljkom Džijom Kopolom, inače unukom Frensisa Forda Kopole.

U filmu, Pamela Anderson tumači Šeli, 50-godišnju igračicu čiji šou u Las Vegasu bude otkazan nakon trideset godina i ona se suočava sa neizvesnom budućnošću.

Tada pokušava da popravi dugo zapostavljeni odnos sa ćerkom uz pomoć koleginice Anete, koju tumači Džejmi Li Kertis.

„Rediteljka Džija Kopola stvorila je nežnu i gorkoslatku posvetu plesačici na zalasku karijere ovim noćnim filmom smeštenim u Las Vegas. Pamela Anderson prikazuje izvedbu koja dira u srce u savršeno izabranoj ulozi“, rekli su iz ovog festivala.

the last showgirl
Foto: TIFF / Planet / Profimedia

Pamela Anderson uskoro će glumiti i u rimejku „Golog pištolja

„Pamela je srce i dušu unela u lik Šeli i dohvatila nas od samog početka. Kompletno se prepustila liku, izvrnula Šelin unutrašnji svet naglavačke izrazima lica i naterala nas da saosećamo sa njom“, rekao je Kristijan Jungen, umetnički direktor festivala.

„Sjajna izvedba, možda najbolja u njenoj karijeri, koja zaslužuje nominaciju za Oskara. Zato smo presrećni što odajemo počast Pameli Anderson, kultnoj glumici sa kojom su mnogi od nas odrasli i koja je ponovo i ponovo pronalazila nove verzije sebe.“

Film „The Last Showgirl“ napisala je Kejt Gersten, a ostale uloge tumače Kirnan Šipka, Bili Lord, Dejv Batista i Brenda Song.

Prošle godine, nagradu „Zlatno oko“ dobio je Mads Mikelsen.

Izvor: Variety

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari