Pank-folk atrakcija Brkovi na 29. Festivalu evropskog filma Palić 1Foto: Sanjin Kaštelan

Grupa Brkovi, pank-folk atrakcija iz Hrvatske, nastupiće u četvrtak, 21. jula, od 22.30 časova na Festivalu evropskog filma Palić, u bioskopu “Abazija”, u okviru muzičkog programa festivala.

Brkovi postoje od 2004. godine, a od tada su izdali sedam studijskih albuma i odsvirali bezbroj koncerata širom Balkana i Evrope.

Bend je stvorio sopstveni stil koji su nazvali “PunkFolkWellness”. Vokal benda Shamso69 (Vedran Pehar) je autor većine tekstova i muzike.

Brkovi su do sada objavili albume “PunkFolkWellness” (2009), “Društvo brkatih mladića” (2010), “Balkanski Esperanto” (2012), “Pizda materina” (2014), “Torzo Dade Topića” (2016), “Hormon Sreće” (2018), “Brkovi su da se vole” (2020).

Godine 2013. je objavljen album “Brkati gosti” na kojem su pesme Brkova izvodili razni izvođači sa područja Balkana.

Brkovi su u proleće ove godine nastupom u Minhenu započeli turneju “Novo (Ne)normalno”, a poslednji singl i spot “Više ni pankeri ne slušaju punk” su objavili početkom aprila.

Trenutna postavu čine Shamso69, Šarac, Tomac, Vlajko i Igor Paspalj – Pas.

Pank-folk atrakcija Brkovi na 29. Festivalu evropskog filma Palić 2
Foto: Sanjin Kaštelan

Pored Brkova, u muzičkom delu festivalskog programa tokom festivala nastupiće novosadski bendovi Gift i Norveška Šuma, zrenjaninski The Quarantinos, kao i subotički bendovi Perpetuum Mobile i Mia.

Koncerti počinju svakog festivalskog dana u 22.30 časova i ulaz je besplatan.

Ovogodišnji Festival evropskog filma Palić, u organizaciji Otvorenog univerziteta Subotica, održava se na više lokacija, među kojima su Letnja pozornica na Paliću, kao i bioskopi “Eurocinema”, “Abazija” i “Lifka”.

Tokom predfestivalskog programa i centralnog dela manifestacije publici će biti predstavljeno više od 130 filmova iz svih krajeva Evrope, u 15 različitih selekcija i programskih celina. Većina filmova imaće svoju srpsku i regionalnu premijeru upravo na Paliću.

Pored bogatog filmskog programa, publika će moći da uživa i u brojnim pratećim sadržajima – koncertima, izložbama, promocijama, radionicama i stručnim predavanjima.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari