Patnja ili moć uništitelja svetova

BELDOCS2021: Gorbačov. Raj režija i scenario: Vitalij Manski, zemlja: Letonija, Češka
24 LAŽI U SEKUNDI

Ostavite komentar


  1. Opamećivanje? Totalitarno sam ultranekompetentan za Rus, pa i za Pjutinovu Rus, ovde, u zemlji Hepink pismenosti, ojspamećivanje se nastavlja u duhu 4chan, 8chan globalnih platformi za mlade anitglobaliste koji kada je nešto lažno kažu da je to fejk. Pa i na Adolfu Tviteru. Nije ni čudo da se koriste uslugama stranih marketinških agencija jer za dobar hardcore marketing potrebno je znanje i iz sociologije, čak filozofije, a koje nama kao konzumentima a ne čitačima marketinga, ovde nisu potrebne. Gorbačov? Nem pojma, dojam mi je da je žrtvovao svoju karijeru, verovatno i više od toga, da bi sprečio ne samo totalnu imploziju društva narodnih demokratija nego i globalni Černobilj. Nema parlele sa nama. To bi bilo kao kada bi neko ko nije bio deo elite koja je donela ili podržala jednopartijski ustav iz 1990, koja je posle pada Berlinskog zida nametnula Apartheid Albancima na Kosovu (osim u sferi organizovanog kriminala?), koja je odbila sve kompromise koji su podrazumevali demokratizaciju, pristala na rat zbog unutar političke homogenizacije u funkciji produženja hibridne diktature, povukla vojsku i policiju, ostavila Srbe na Kosovu, proglasila pobedu nad NATO i nakon izostanka lustracije i zabrane političkog delovanja, posle učešća u vlasti i učešća u kešu, sada čeka da taj neko, ko nije bio deo elite koja je sve to napravila – potpiše sporazum o priznavanju nezavisnosti Kosova, da bi ga, posle toga, tipovali kao izdajnika, kao Gorbačova? Mali smo mi folk da bismo porodili nekog ko bi bio spreman na takvu ličnu žrtvu, Đinđića su ubili jer je njegova vlada bila jedina u istoriji modernog višestrančarenja koja je parlamentu dostavila na uvid izveštaj o trošenju budžetskih sredstava a sprečavanje društvenih implozija u carstviju implodiranih, teško….. Solidarne pohvale za pranje sudova.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.