Pavle BanjacFoto: Luka Banjac

Pavle Banjac je pesnik i član jedinstvene ekipe, kolektiva Zeleni kačket, koji uključuje istoimenu radio emisiju i podetiketu u izdavačkoj kući Pop Depresija.

Zeleni kačket trenutno planira nekoliko svirki bendova sa labela ovog leta, i to su nastupi sastava Lu i Čuvare Stvari, koje možete čuti na Exitu, a uskoro i na njihovom veb-sajt.

Povremeno ih možete uhvatiti kako organizuju žurke u Elektropioniru.

Tim povodom upitali smo Pavla šta čita, sluša i gleda ovih dana, i evo njegovih odgovora.

ČITAM

„ZOT!“ – kultni strip Skota Meklauda iz 80-ih. U pitanju je jedan od prvih američkih stripova sa snažnim manga uticajem i to baš dolazi do izražaja u fantastičnom crtežu.

Meklaud pod maskom superherojskog žanra, nemojte da vas ovo odbije, obrađuje različite coming-of-age teme koje muče protagoniste stripa – idealističnog i pomalo naivnog superheroja Zota iz paralelne, utopijske dimenzije i Dženi, tinejdžerke iz „našeg“ svijeta.

Kompletno izdanje koje sam nabavio ima oko 500 stranica, tako da ga planiram razvlačiti ovo ljeto i lagano uživati, kao da pratim neku dobru seriju.

SLUŠAM

Šta drugo reći osim da su Fontaines D. C. izbacili novi singl „Favourite“, koji ima da se, uz „Starbuster“, vrti do izlaska novog albuma. U međuvremenu treba smisliti kako upasti na njihovu svirku u Ljubljani u avgustu jer su je uspjeli rasprodati mjesecima unaprijed.

Ali da, braća Irci na čelu sa Grajanom Četenom su ludaci najjači i ljubim ih deset hiljada puta, cijela diskografija im je vrijedna slušanja.

GLEDAM

Završio sam novu sezonu serije „Doctor Who“, nije najbolja stvar ikada, ali dovoljno je okej da se pogleda. Šuti Gatva je prezabavan kao novi Doktor, doduše, vrijedi zbog njega pustiti nekoliko epizoda.

Maloprije je izašao trejler za novi rimejk „Nosferatua”, koji radi Robert Egers, novi majstor horora, i to jedva čekam da pogledam. Prije toga ću rimejk Vernera Hercoga pustiti još jednom, pa preporučujem i drugima ako nisu do sada. Klaus Kinski je i bez maske strašno i ludo izgledao, tako da ga je super gledati kao vampira.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari