Penelope KruzFoto: EPA-EFE/CLAUDIO PERI

Penelope Kruz ponovo će sarađivati sa rediteljkom Izabel Košet u adaptaciji romana Dani napuštenosti Elene Ferante.

U ovom filmu, Penelope Kruz će tumačiti Olgu, spisateljicu koja mora da odustane od svojih umetničkih ambicija kada suprug odjednom napusti nju i dve mlade ćerke.

Dogovor za snimanje ovog filma napravljen je pre aktuelnog štrajka organizacije SAG-AFTRA, a Kruz nije htela da prisustvuje Filmskom festivalu u Veneciji.

Film The Days of Abandonment premestiće radnju iz Italije u Ameriku i biće prva saradnja Penelope Kruz i Izabel Košet nakon drame Elegy iz 2008. godine.

To je bila adaptacija novele Filipa Rota Umiruća životinja o aferi između profesora u tumačenju Bena Kingslija i njegove studentkinje, koju je glumila Kruz.

Penelope Kruz ponovo sarađuje sa Košet

Bestseler Elene Ferante Dani napuštenosti prati 38-godišnju Olgu koju muž napušta posle 15 godina braka i koja gubi kontrolu kada ostane sama u stanu u Torinu sa svoje dve ćerke.

Scenario za film piše Lorens Korijat, najpoznatija po radu na ostvarenjima Majkla Vinterbotoma Wonderland, A Summer in Genoa i Everyday.

Izabel Košet često istražuje unutrašnji život žena kroz filmove, a njena najpoznatija ostvarenja su My Life Without Me, The Secret Life of Words i The Bookshop.

Ova adaptacija nastavlja trend drugih dela na osnovu dela Elene Ferante, jer već postoje serije Moja genijalna prijateljica i Lažljivi život odraslih i film Mračna kći.

Nije poznat pravi identitet Elene Ferante, jer je u pitanju pseudonim, a najpoznatije delo je Napuljska tetralogija koja obuhvata četiri romana.

Izvor: Variety

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari