Pesnički „dvoboji” SKLOPKE u Kragujevcu: Konkurs za „KG SLEM 02” 1Foto: SKC Kragujevac

 

Kolektiv SKLOPKA (Samoupravni kulturno-obrazovni pokret Kragujevca) i Studentski kulturni centar Kragujevac, raspisuju konkurs za drugi „KG SLEM”. Reč je o takmičarskoj pesničkoj manifestaciji u slem poeziji.

Organizatori pozivaju pesnike i pesnikinje iz Srbije da na e-mail: [email protected] pošalju tri autorske pesme i kraću biografiju u jednom word dokumentu, sa subjektom poruke „KG SLEM02”.

Konkurs je otvoren od 30. jula do 25. avgusta ove godine. Nakon toga će žiri odabrati osmoro finalista koji će biti pozvani da 28. septembra učestvuju na otvorenom prvenstvu Kragujevca u slem poeziji (KG SLEM 02).

Za učesnike će biti obezbeđeno refundiranje putnih troškova i smeštaj u Kragujevcu.

U kratkim pesničkim dvobojima, publika i tročlani žiri, biraće „boljeg” koji ide u sledeći krug do velikog finala.

Žrebanjem na početku festivala napraviće se „kostur”, pa će se tako iz četvrt finala, preko polufinala stići do finala, u kome najbolje očekuju i nagrade. Pobedniku/ci će biti uručen pehar otvorenog prvenstva Kragujevca u slem poeziji i novčana nagrada u iznosu od 10.000 dinara, dok će i ostali učesnici dobiti prigodne poklone.

Program će voditi Nenad Ignjatović, prošlogodišnji pobednik.

Grad Kragujevac doprineo je u značajnoj meri realizaciju ovog projekta obezbeđivanjem sredstava za njegovo finansiranje.

Više vesti iz ovg grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari