Pikasova slika ukradena pre 20 godina pronađena u Holandiji

Ostavite komentar


  1. Ne znam koji je sad pa ovaj Pikaso, pričali su mi stariji da je tokom 1960-ih u Beogradu bio neki beogradski mangup Sale Pikaso a postoji i Citroen Pikaso. Da li je ovaj slikar dobio ime po nekom od ovo dvoje?! Što se tiče ulja na platnu ipak više volim ulje na akciji! Znamo i da se ne kaže van Gog (možda i Hrvatskoj) u Srbiji se kaže napolje Gog, van je više hrvatska reč! Kao i što se ne kaže Leonardo da Vinči, Leonardo je DiKaprio a Vesna je Jugović de Vinča, koja je opet verovatno u srodstvu sa srpskim pesnikom Oskarom Davinčom, ako ne znate pitajte nas koji znamo!
    A sad malo ozbiljno, reče jedan pametan čovek, Amerikanac francuskog porekla, Žak Barzun da je Pikaso bio veliki razaratelj i meni to zaista izgleda tako, iako sam prilično neuk u toj oblasti.

    1. Slikar i njegova dela, Pikaso je uvršćen u simboliste sa dva crteža, privatno kao čovek, ne tiče se nikoga!

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.