Ove dve serije su pobednice ovogodišnjih Emija 1Foto: Robyn BECK / AFP / Profimedia

Dramska serija “Naslednici” proglašena je najboljom na dodeli nagrada Emi u ponedjeljak u Los Anđelesu, uz trijumf glumaca, a za najbolju komičnu seriju nagradu je dobio The Bear.

Nakon četiri meseca odlaganja zbog štrajkova u Holivudu, elita američke televizije okupila se u ponedjeljak u Los Anđelesu na 75. dodeli nagrada Emi.

Televizijski ekvivalent Oskaru obično se održava u septembru, ali organizatori su umesto toga dogovorili susret u januaru, smatrajući – očito s pravom – da će štrajkovi glumaca i scenarista do tada biti završeni i da će najveće zvezde ponovo moći da prošetataju crvenim tepihom, piše Index. hr

HBO-ova produkcija Naslednici, mračna i oštra hronika unutarašnjih razmirica bogate disfunkcionalne porodice na čelu ogromnog medijskog carstva, imala je 27 nominacija, a završila je s ukupno šest nagrada Emmy, koliko je dobio i The Bear.

Serija “Naslednici” završena je prošle godine nakon četiri sezone. Ta serija, koja je Emmy odnela i 2020. i 2022., uspela je pobediti The Last of Us i Beli lotos.

Slavila i Dženifer Kulidž

Odnela je i nagrade za najboljeg glavnog glumca i glumicu u dramskoj seriji – dobili su ih Kieran Culkin i Sarah Snook.

I nagrada za najbolju mušku sporednu ulogu otišla je Naslednicima, a dobio ju je britanski glumac Matthew Macfadyen.

Čak trojica glumaca iz Naslednika – Brajan Koks, Kiran Kalkin i Džeremi Strong – bili su nominovani  za najbolju glavnu mušku ulogu u dramskoj seriji.

Emmy za najbolju žensku sporednu ulogu dobila je Dženifer Kulidž za satiru Beli lotos.

Dok su Naslednici dominirali u kategorijama drame, The Bear je osvojio šest nagrada u kategoriji komedije, a u  kategoriji kratke serije dominirao je Netflix- ov Beef.

The Bear je – osim što je odneo nagradu za najbolju humorističku seriju – dobio i tri glumačke nagrade: Jeremy Allen White dobio je Emmyja za najboljeg glavnog glumca, a Ayo Edebiri i Ebon Moss-Bachrach za najbolju sporednu glumicu i najboljeg sporednog glumca.

Najbolja glumica u humorističnoj seriji je Quinta Brunson (Abbott Elementary). Sir Elton John dobio je svoj prvi Emi, čime je postao EGOT – dobitnik Emmyja, Grammyja, Oscara i Tonyja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari