Pobednik međunarodne radionice „Make the Scene“ je projekat „Dert“ iz Srbije 1Foto: United Media promo

U sklopu partnerskog projekta Pulskog filmskog festivala i United Medije, organizovana je prestižna međunarodna radionica razvoja scenarija televizijskih serija – “Make the Scene!“. U Puli je, u bioskopu Valli, 17. jula održan pitching šest finalista radionice, a na svečanoj dojeli u Festivalskom centru “Pulskog filmskog festivala“ autorki Katarini Krstić i producentkinji Andrijani Zukić dodeljena je glavna nagrada.

“Čestitam pobednicama, ali i svim finalistima naše prve međunarodne radionice za razvoj scenarija TV serija jer su odabrani kao najbolji među velikim brojem vrlo kvalitetnih projekata. Verujem da će „Make the Scene!“ postati značajna platforma za scenariste i producente jer pruža talentovanim autorima iz celog regiona priliku da predstave svoje ideje i pokrenu svoje projekte. Ovim želimo dodatno da podstaknemo i osnažimo kreativnu industriju i podržimo zanimljive projekte i nadarene autore, kojih je zaista mnogo u regionu. Posebna nam je čast da je radionica „Make the scene!“ svoje prvo izdanje doživela upravo na najstarijem hrvatskom filmskom festivalu“, izjavila je Nataša Buljan, direktorka razvoja scenarija United Media.

Dobitnica nagrade “Make the Scene!“, Katarina Krstić izjavila je na dodeli: “Ovo je neverovatna prilika za mlade ljude koji su željni da pokažu zaista šta znaju. Uz pomoć United Media i uz pomoć divnih producenata s iskustvom, sjajna je prilika raditi nove projekte i sjajne priče.

Pobednik međunarodne radionice „Make the Scene“ je projekat „Dert“ iz Srbije 2
Nagrada „Make the Scene!“, foto: United Media promo

Žiri, koji su činili Nataša Buljan, Goran Bogdan i Miroslav Mogorović, odabrao je pobednika, a autorkama projekta “Dert“ dodeljena je nagrada od 10.000 evra, kao i prilika za dalji razvoj projekta sa kompanijom United Media.

Osim međunarodne radionice, United Media je u Puli bila domaćin još jednog prestižnog internacionalnog događaja – 16.jula je održano i polufinalno ocenjivanje za Međunarodnu nagradu Emmy, u kategoriji Najbolji glumac. Nakon održanog žiriranja priređena je i spektakularna gala večera u pulskom Kaštelu gde su se okupili profesionalci iz sveta televizije i kreativne industrije, predstavnici Grada Pule i Pula Film Festivala.

United Media produkcijski je lider koji godišnje proizvede više od 40.000 sati originalnog sadržaja, okuplja vrhunske profesionalce iz sveta produkcije, kako televizijske, tako serijske i filmske. Naš cilj je da nastavimo saradnju s filmskim festivalima i ostalim manifestacijama iz područja stvaralaštva, produkcije i kulture uopšte.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari