Počela komemoracija legendarnom rokeru: Čačani ispoštovali želju Bore Đorđevića 1 Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Porodica, veliki broj prijatelja i poštovalaca Bore Đorđevića (1952-2024) okupio se u Kulturnom centru Čačka da oda poslednju počast rok muzičaru i frontmenu Riblje čorbe.

Komemorativni skup  počeo je u 11 sati, a kako mediji pišu u Borinom rodnom Čačku, simbolično je postavljen venac u obliku dve gitare kao što je Bora poručio u svojoj pesmi, i čime je na, neki način, ispoštovana njegova želja : „ne trošite džabe pare, nisam tol’ko važan lik. Ukrstite dve gitare, nek to bude spomenik.“

 

Od poznatih ličnosti i prijatelja viđeni su novinar, publicista i muzički kritičar Petar Peca Popović, Miroslav Ilić, Zoran Dašić Daša iz grupe „Legendi“, harmonikaš Miša Mijatović, frontmen grupe Neverne bebe Milan Đurđević , ministar kulture Nikola Selaković i mnogi drugi, pišu domaći mediji.

Počela komemoracija legendarnom rokeru: Čačani ispoštovali želju Bore Đorđevića 2
Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Juče je u Čačku bio dan žalosti, u kafićima se slušala, uglavnom, Borina muzika, a sinoć su mladi iz njegovog kraja, naselja Vinara, pevali pesme njemu u čast.

Kažu da ulica Veselina Milikića, gde je ovaj čuveni umetnik živeo, treba da dobije njegovo ime, piše Nova rs.

Sahrana Bore Đorđevića zakazana je za  danas . 7. septembar u 14 sati i 30 minuta, a opelo će početi u 14 časova.

Kako mediji pišu, na poslednjem ispraćaju Bore Đorđevića na Gradskom groblju u Čačku Hor čačanske Gimnazije, tokom pogreba legendarnog Čačanina otpevaće rokenrol himnu “Pogledaj dom svoj, anđele“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari