Počinje Festival hrišćanske kulture u Zaječaru 1Foto: M.S. / Danas

Kako iz Eparhije timočke saopštavaju, deveti Festival hrišćanske kulture, u okviru kojeg će biti održan i Festival duhovno-dokumentarnog filma, počinje u četvrtak 12. i trajaće do 21. septembra.

Otvaranje Festivala hrišćanske kulture i Festivala duhovno-dokumentarnog filma je u porti Saborne crkve rođenja presvete Bogorodice u Zaječaru, u četvrtak od 19 sati.

Sat vremena kasnije, u porti crkve, od 20 sati publika će moći da pogleda monodramu Petra Božovića o Svetom vladiki Nikolaju.

Tokom  trajanja festivala, Zaječarci i njihovi gosti moći će da pogledaju nekoliko interesantnih filmova u duhu hrišćanske kulture, imaće prilike da prisustvuju promocijama novih knjiga, da uživaju u večerima horske muzike, ali i u džez koncertu koji će prirediti „Big bend“ RTS-a.

Organizatori ističu, da osim u porti i u Sabornoj crkvi, programi će biti priređivani i u Gostoprimnici, na kasnoantičkom lokalitetu Feliks Romulijana, u Narodnom muzeju.

U predvečerje velikog Praznika – Male Gospojine, gradske i slave hrama, u petak, 20. septembra, praznično večernje počeće u 17 časova, potom i gradska litija.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari