Podrška EU festivalu Nišvil 1Foto: Marko Risović

Delegacija Evropske unije u Srbiji saopštila je da i ove godine podržava Nišville Jazz festival u saradnji sa EU info kutkom Niš i razvojnim programom Evropski Progres.

U saopštenju se kaže da je ovo treća godina da Youth Stage pruža priliku mladim talentima iz svih delova Srbije da se predstave publici i profesionalno afirmišu i podseća da je Youth Stage nastao kroz projekat „Jazz – multikulturalni izraz’’, koji je Nišville Fondacija realizovala 2014. uz podršku Evropske unije.

Na ovogodišnjem Youth Stage će nastupiti oko 20 bendova i 34 dece iz Vranja, Obrenovca i Novog Sada, okupljenih oko projekta „El Sistema“ koji podstiče talentovane, mlade ljude iz marginalizovanih i ugroženih grupa da se formalno muzički obrazuju i razvijaju u pravcu negovanja tolerancije i poštovanja različitosti, kaže se u saopštenju.

Ovaj socijalno–inkluzivni muzički projekat u Vranju realizovan je uz podršku EU i Vlade Švajcarske preko programa Evropski Progres.

Posetioci Tvrđave i Nišville festivala, nadomak Youth Stage-a moći će da posete i izložbu fotografija „EU i Srbija – 15 godina partnerstva“ koji je deo obeležavanja 15-godišnjice razvojne pomoći EU Srbiji.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari