Pogled na devedesete objektivom Imre Saboa (FOTO)

Ostavite komentar


  1. Impresionira me ova fotografija na vrhu, koja će ostati kao svedok onih „strašnih“ vremena, odnosno, kada je Slkobodan Milošević, javno artikulisao onu čuvenu „ratnohuškačku“ rečenicu, koju srpski istoričari „ultramodernog“ pravca, uzimaju kao glavni uzrok sukoba na teritoriji bivše Jugoslavije a, koja je glasila, „VAS NIKO NE SME DA BIJE“. Čim su naša bivša „braća“ čula ovu neverovatnu „preteću šovinističku i ratnohuškačku“ rečenicu, bilo je jasno da će doći do sukoba. I danas se pitam, kako je smeo da javno obelodani ovakvu „jeres“?!

    1. Sve ok, samo što ta “rečenica“ nije nastala na ovom mitingu, nego par nedelja ranije.

      1. Pokazujete tipičnu srpsku „pronicljivost“?! Pa zar je važno da li je tu rečenicu Nilošević izgovorio u Kosovu Polju, Prištini ili Gazimestanu?! Poenta je da su se svi srpski mrzitelji uključujući i srpsku petu kolonu uhvatili za ovu rečenicu, „kao slepac plota“ i iznose je kao neoborivi „argument“ koji je izazvao raspad Jugoslavije i kasnije krvave sukobe od Slovenije do Kosova i Metohije.

Ostavite komentar


Kultura

Anica Dobra: Dobro je biti u miru, ali je dosadno 7

Anica Dobra: Dobro je biti u miru, ali je dosadno

"Ja sam ekstrovertni introvert, ili introvertni ekstrovert", rekla je između ostalog Anica Dobra i ovogodišnja dobitnica nagrade Aleksandar Lifka na Palićkoj terasi gde je bio upriličen razgovor sa njom i publikom, dakle, retka situacija , da se nešto više dozna o ovoj glumici koja je u poslednjih dve decenije dala svega nekoliko intervjua i koja ,generalno, ne voli eksponiranje tog tipa.

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.