Pojedini honorarci opet zanemareni

Vlada Srbije odobrila finansijsku pomoć slobodnim umetnicima

Ostavite komentar


  1. Gospodjica Selimovic.je odlicna glumica i zaista je neverovatno i tuzno da nije u stalnom angazmanu u nekom od navedenih pozorista! Ipak, njeno poimanje drzave, kao i prava, posebno u oblasti statusa samostalnih umetnika i nepostojanja takvog ststusa za honorarne saradnike nije na tom nivou. Nadam se da ce joj neko to objasniti, jer bi neko njene karijere bez ikakve dileme od reprezentativnog esnafskog udruzenja dobio takav status. Potrebno je doduse pribaviti dokumenta i ispostovati proceduru, no demokratija nisu samo prava, vec i postovanje procedura i sistema. Sve najbolje!

  2. Ženo, aman, ne kukaj više, ima još profesija koje neće dobiti nikakvu pomoć niodkoga. Evo, novinari frilenseri (mahom novinari „rudari“, zaposleni po medijima koji se bave istraživačkim novinarstvom, u stalnoj opasnosti i pod pritiskom, jer od „novinara“ koji su glumci, pevači, manekeni, starlete ne mogu da se bave onim za šta su se školovali) i oni su članovi udruženja (ovog ili onog, nebitno), i oni su, kao i ti honorarci, znači nezaposleni, koji su još mnogo ranije nego slobodni umetnici, „otpisani“ i ne mogu da računaju na bilo kakvu pomoć ili zaštitu! Ni na solidarnost kolega, jer, novinari profesionalci (a ne gore pobrojani kvazi novinari) primaju crkavice i ne mogu da im pomognu. E, ti i takvi novinari frilenseri, kao i ti, predano i pošteno rade svoj posao, i među njima ima mnogo dobitnika različitih novinarskih nagrada, kako domaćih, tako i stranih, o kojima ovde niko niti piše, niti govori, pa nisam videla da zapomažu svaki dan kao „jadni“ glumci.

  3. Zanimljivi su komentari u kojima pojedinci govore kako ova mlada zena “kuka”, dok ona radi ono sto bi trebalo da bude normalno- otvoreno govori na licnom primeru o gluposti sistema. fenomenalna glumica, a uprava NP neka se stidi.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.