Pokrenut novi „Proces“ u Silosima - treća smotra studentskog stvaralaštva od 19. do 29. jula 1Foto: promo

Nakon velike izložbe u susret ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Parizu, beogradski Silosi ponovo donose veliku postavku i treću po redu smotru studentskog stvaralaštva „Proces 2024“.

Manifestaciju organizuje neprofitna organizacija Gaia pokret uz pomoć studenata menadžmenta i produkcije, a na smotri koja sadržati više grupnih izložbi, filmske projekcije, te muzičke nastupe gostiju iz zemlje i sveta, uz brojne druge prateće programe, učestvuje više od 80 studenata brojnih beogradskih fakulteta među kojima su fakulteti muzičke, likovne, dramske i primenjene umetnosti, arhitekture i brojni drugi. Radno vreme je svakog dana od 18 do 22h, vikendom od 16 do 22h, a ulaz je slobodan. Pojedini muzički nastupi i žurke trajaće i do 02h iza ponoći, koliko je petkom i subotom otvorena zona Silosa.

Pokrenut novi „Proces“ u Silosima - treća smotra studentskog stvaralaštva od 19. do 29. jula 2
Foto: promo

Manifestacija se prostire u celoj zoni Silosa, uključujući stalnu postavku u galeriji prvog silosa, do tzv. „pop-up“ postavke u trećem silosu, od Medonosnog vrta do letnje pozornice, dok će žurke biti u Ponta baru pored Dunava. Na samom otvaranju nastupiće disk džokeji Coach i Danilo Kas, a već narednih dana biće tu još Stellarcompanion, Milhouse, Ana Uzelac, DJP, Petko i Playground DJ škola, dok će u samoj završnici 28. jula od 20h nastupiti južnoafrički duo Stones & Bones, te u istom terminu i studenti Fakulteta muzičkih umetnosti u ponedeljak 29. jula, kada se postavka ovogodišnji „Proces 2024“ zvanično i zatvara.

U subotu od 20:30 ispred Silosa 3 biće izvezdena predstava „Samica“ studenata Fakulteta savremenih umetnosti, dok će u utorak 23. i u sredu 24. jula, takođe pod otvorenim nebom ispred Silosa 3, publici biće dostupne i projekcije 16 odabranih studentskih filmova. Zanimljiv biće i okrugli sto u četvrtak 25. jula od 18 do 21h u hladovini Medonosnog vrta Silosa pod nazivom „ARTikulacija“ organizacije KOMS (Krovna organizacija mladih Srbije), najvišeg nezavisnog predstavničkog tela mladih u Srbiji. Manifestacija „Proces 2023“ za cilj ima da osnaži studentsko stvaralaštvo kako bi još tokom školovanja mladi umetnici, ali i studenti svih profila, imali priliku da izlažu i prikaziju svoje radove, kao i da tokom smotre steknu prva radna iskustva, bilo da su iz domena produkcije ili umetnosti.

Pokrenut novi „Proces“ u Silosima - treća smotra studentskog stvaralaštva od 19. do 29. jula 3
Foto: promo

Društvena sabirnica Beograda i na evropskoj sceni

Zahvaljujući neprofitnoj organizaciji Gaia pokret, Silosi su postali sabirnica društvenog života Beograda gde se održavaju vodeće izložbe, izuzetno popularne žurke, festivali hrane i pića, predstave za decu i odrasle, paneli, konferencije, radionice, i uvek posećeni bazari domaćih brendova. Nakon što su već drugi svetski mediji svetu otkrili ovo jedinstveno mesto, u narednom periodu sledi predstavljanje Silosa na međunarodnoj sceni uz programe i projekte koji su usmereni na dovođenje posetilaca u Beograd i Srbiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari