pol šrederFoto: Robert Okine / Getty images / Profimedia

Filmski festival u Vudstoku slavi 25. izdanje, a reditelj Pol Šreder jedan je od onih koji će biti u fokusu i koji će dobiti nagradu.

Pol Šreder će predstaviti svoj novi film Oh, Canada u subotu, 19. oktobra, potom razgovarati sa prisutnima i primiti nagradu Maverick.

Ovogodišnji Filmski festival u Vudstoku održava se od 15. do 20. oktobra mestima Vudstok, Rozendejl, Kingston i Sogertis u dolini reke Hadson.

Neki od glavnih hitova su film Blitz Stiva Mekvina i ostvarenje A Real Pain Džesija Ajzenberga, koje će zatvoriti festival.

„Na 25. godišnjicu festivala, a u ključnom trenutnu za našu naciju i svet, oduševljena sam da dočekam brojne talentovane filmaše izbliza i izdaleka, sa njihovim izuzetnim radovima“, rekla je Mejra Blaustin, koosnivačica i izvršna direktorka festivala.

„Njihovi raznoliki glasovi bacaju svetlo na kompleksnu nit naših života i njihovo okupljanje ovde će ponovo dovesti pripovedače raznih metoda da proslave kreativnost, inovativnost i jak nezavisni duh.“

Pol Šreder nije jedini autor koji će dobiti nagradu, jer će Ajra Dojčman dobiti nagradu Trailblazer, za rad na više od 150 filmova u proteklih pet decenija.

Nagrade će dobiti i filmaši i aktivisti Pamela Jejts i Pako de Onis, koji su skrenuli pažnju na genocid u Gvatemali, a čiji novi dokumentarac Borderland | The Line Within će biti prikazan na festivalu.

Među drugim poznatim gostima festivala naći će se Amanda Sejfrid, Volton Gogins, Kerol Kejn i Karla Gutijerez.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari