Pomeriggio della letteratura italiana: Popodne italijanske književnosti i kviz „Italija kroz knjige” u SKC-u Kragujevac 1Foto: Promo SKC Kragujevac

 

Danas, u 16 sati u Kontakt galeriji kragujevačkog Studentskog kulturnog centra studenti italijanistike Filološko-umetničkog fakulteta u Kragujevcu nastupiće u okviru Nedelje italijanskog jezika u svetu čitajući, prevodeći i tumačeći tekstove italijanske književnosti, kao i interaktivni kviz otvoren za sve one koji vole italijansku kulturu i žele da je bolje upoznaju.

Pomeriggio della letteratura italiana (Popodne italijanske književnosti) po najavi organizatora iz SKC-a biće posebno popodne u duhu književnog putovanja kroz različite vekove, idealno za davanje predloga o knjigama uz koje čitaoci mogu provesti ovu jesen.

Posetioci će imati priliku da poslušaju i muzički intermeco u izvođenju studenata kragujevačke italijanistike.

– Zajedno ćemo se pripremiti za hladnije dane ispunjene knjigama i muzikom, najavljuju iz SKC-a Kragujevac.

Od 17 sati i 30 minuta, takođe u Kontakt galeriji SKC-a održaće se Quiz culturale „L’Italia dei libri” – Kulturni kviz „Italija kroz knjige”.

Studenti Katedre za italijanistiku FILUM-a organizovaće interaktivni kviz otvoren za sve one koji vole italijansku kulturu i žele da je bolje upoznaju. Učesnici će imati priliku da provere svoja znanja o italijanskom jeziku, umetnosti, filmu, muzici, sportu, kuhinji i modi, da saznaju kako su ove teme obrađene u poznatim delima italijanske književnosti, kao i da osvoje vredne nagrade.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari