Ponovo radi Letnji bioskop A1 Kinoteka: 48 filmova za ljubitelje sedme umetnosti 1Foto: Jugoslovenska kinoteka /promo

Ovog leta, kao i prethode dve godine, na terasi Doma Vojske Srbije, od 15. jula do 31. avgusta ponovo radi A1 Kinoteka letnji bioskop u okviru koga će biti prikazano 48 filmova.

Večernje projekcije pod otvorenim nebom, održavaće se svako veče u 21 čas a publika će moći da uživa u pažljivo biranim filmskim naslovima savremene produkcije, kultnim ostvarenjima domaće kinematografije koja su digitalno restaurisana u okviru projekata „A1 Kinoteka“ i stranim klasicima.

Ksenija Zelenović, zamenica direktora Jugoslovenske kinoteke i urednica programa A1 Kinoteka letnji bioskop najavila je da ovogodišnje izdanje započinje besplatnom projekcijom digitalno restaurisanog filma ’Varljivo leto ’68’, Gorana Paskaljevića.

„Pored domaćih klasika, njih ukupno 21 iz projekta A1 Kinoteka, publika će moći da pogleda i filmske naslove savremene produkcije poput ’Enea’ Pjera Kastelita, ’Na Terapiji’ Žerada Herera, film ’Zveri’ koji potpisuje Rodrigo Sorogojen, višestruko nagrađivani film ’Trougao tuge’, Rubena Oslunda, ’Poslednja noć ljubavi’ u režiji Andree di Stefano, ’Bartonovu akademiju’ Aleksander Pejna i mnoge druge.

Četvrtkom će na repertoaru biti klasici poput čuvenog Vajlerovog filma ’Sedam godina vernosti’, zatim tu su i filmovi ’Praznik u Rimu’, ’Vatrene kočije’, ’Talentovani gospodin Ripli’, ’Američki grafiti’, ’Soba sa pogledom’ i ’E.T.’“ rekla je Ksenija Zelenović.

Ona je istakla da se dobra tradicija, na zadovoljstvo svih ljubitelja sedme umetnosti nastavlja.

„A1 Kinoteka letnji bioskop na terasi Doma vojske u centru grada, postalo je omiljeno mesto okupljanja ljubitelja sedme umetnosti. Ponuditi publici kvalitetan repertoar, koji je baziran kako na domaćim i stranim klasicima, tako i na filmskim ostvarenjima koja su obeležila poslednjih nekoliko godina evropske i svetske produkcije, predstavlja pravo zadovoljstvo. Izuzetno mi je drago što ovaj projekat, zahvaljujući našim partnerima kompaniji A1 Srbija i Domu Vojske, nastavlja da živi već treću godinu zaredom, na zadovoljstvo publike koja uživa u ovom jedinstvenom ambijentu“, zaključila je Ksenija Zelenović.

A1 Kinoteka letnji bioskop organizuje se u saradnji Jugoslovenske kinoteke, kompanije A1 Srbija i Doma Vojske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari