Poreklo i percepcija zla: Promocija romana „Tri mudra majmuna” Nenada Zeca u SKC-u Kragujevac 1Foto: SKC Kragujevac Promo

 

Večeras u 19 sati u Kontakt galeriji Studentskog kulturnog centra Kragujevac održaće se promocija romana „Tri mudra majmuna” autora Nenada Zeca.

„… Brojne teme, od kojih većina zadire u teme psihologije, sociologije i folozofije, načete su romanom. Pisac ih vešto obrađuje, delom koristeći svoje likove – stavljajući ih u određene situacije gde posmatramo različite reakcije na isti problem, a delom podužim razmišljanjima koja su napisana u pomalo esejističkom stilu, ali je zamka da se time upadne u monotoniju vešto izbegnuta umetanjem kratkih i dinamičmnih dijaloga, koji nas poput infuzije osvežavaju i vraćaju orne za dalje čitanje…” prenose organizatori iz SKC-a reči Milana Slobodića o knjizi Nenada Zeca.

Po Slobodićevim rečima „centralno pitanje kojim se autor bavi jeste zlo, percepcija zla, poreklo zla i moguće reakcije koje pojedinac prema tom zlu može ispoljiti, a za glavnu alatku kojom se poigrava u svojim analizama koristi interpretacije čuvene istočnjačke skulpture čije ime je ujedno i naslov romana…”

Nenad Zec (38) rođen je u Novom Sadu. Radi kao advokat u rodnom gradu, s tim da pisanje proze, koju je zavoleo kao dečak, uz „Belu Grivu”, nije zanemario i pored životnog poziva.

Ovo mu je prvi objavljen roman. Oženjen je i otac jednog deteta.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari