Portret kralja Čarlsa III na meti vandala: Aktivisti za prava životinja preuzeli odgovornost (VIDEO) 1Foto: Animal Rising/Mega / The Mega Agency / Profimedia

Aktivisti iz organizacije za prava životinja vandalizovali su prvi zvanični portret kralja Čarlsa II, koji je trenutno izložen u londonskoj galeriji Filip Mold.

Grupa „Animal Rising“ objavila je u utorak video na svojim profilima društvenih mreža, na kojem se vidi kako dvoje aktivista koriste valjak za bojenje kako bi zalepili dva kartona preko kraljevog portreta.

Slika, koja je prvi zvanični portret kralja Čarlsa III kao monarha, zvanično je predstavljena ranije ove godine. Autor i umetnik Džonaton Jeo prikazao je kralja na grimizno crvenoj pozadini, što je izazvalo podeljene reakcije.

Aktivisti su kraljevu glavu prekrili likom britanskog crtanog lika Volasa iz humoristične serije „Volas i Gromit“. Zatim je na sliku zalepljen “oblačić” sa sledećim natpisom: “Nema sira Gromitu, pogledajte svu ovu okrutnost na farmama RSCPA”, prenosi N1 Hrvatska.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari