Povedite deku, baku, decu, roditelje, ljubimce i prijatelje jer počinje nova sezona Piknika 1Foto: Promo/Kišobran

Uz poruku „Prizovimo leto u velikom stilu“ u nedelju 19. juna u parku ispred Muzeja savremene umetnosti u Beogradu od 12 časova počinje nova sezona Piknika, koju organizuje udruženje Kišobran.

Program traje do 21 sat i obuhvata joga seanse, radionice za decu i popust od 50 odsto na ulaznicu za izložbu Ervina Vurma, čija je postavka izložena u Muzeju savremene umetnosti.

Povedite deku, baku, decu, roditelje, ljubimce i prijatelje jer počinje nova sezona Piknika 2
foto: Predrag Todorovic

„Ovo je šesta godina od kako udruženje Kišobran, pod sloganom “Odvedimo grad u prirodu” organizuje letnja druženja u parkovima i muzejima Beograda, kako bi promovisao kulturu odlaska u prirodu i podigao svest o važnosti zaštite životne sredine i zdravog života“, ukazano je iz Kišobrana.

Piknik već tri godine sarađuje sa beogradskim muzejima i na taj način povezuje prirodu i izložbe. Do sada je sarađivao sa Muzejem Jugoslavije, Muzejem afričke kulture i umetnosti i Muzejem savremene umetnosti u Beogradu.

„U saradnji sa MSUB posetioci Piknika će imati priliku da pogledaju aktuelnu izložbu “Jedan minut zauvek” austrijskog umetnika Ervina Vurma. Predstavljena na svih pet nivoa muzeja, ova izložba teži da prikaže kompleksan stvaralački, tridesetogodišnji opus ovog umetnika od 90-ih godina prošlog veka dodanas. Pored snižene karte za sve posetioce Piknika biće organizovano i posebno vođenje kroz izložbu sa kustosima Muzeja savremene umetnosti u Beogradu“, najavili su iz Kišobrana.

Za muziku su zaduženi Spacewalker i Igor Jadranin, a kafe Zaokret, Kabinet Brewery, 2 Tales Spirits i Burger House za piće i hranu.

„Prisustvo na Pikniku je potpuno besplatno, povedite deku, baku, mamu, tatu, decu, ljubimce ili prijatelje, ponesite ćebiće i kreme za sunčanje, a dan će vam se ispuniti divnim uspomenama koje ćete sigurno prepričavati“, kazali su „Kišobranci“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari