Predložene izmene takozvane nacionalne penzije, moguće i oduzimanje

Ostavite komentar


  1. Diktatura na delu.Ukidanje slobodnog misljenja.Nadam se da ovo nece proci neprimeceno u javnosti.

  2. Iskreno, čim čujem moralna podobnost pomislim na politiku i političku podobnost,ali hajde da to sada ostavim po strani…

    No treba razmotriti i penzije koje dobijaju osvajači medalja na takmičenjima za osobe sa invaliditetom, tu možda i nema muvanja ali ima toga da slepi Šahisti nemaju pravo na nacionalnu penziju i ako su osvajači neke medalje…
    Naravno ovde imati mozga je mana,pa biti šahista koji razmišlja glavom se ne isplati…

  3. Sto pre to uraditi. I, velikoj vecini oduzeti, nacijonalne penzije. Po cemu je to Sladjana Milosevic zasluzila, po partijskoj liniji? A, takvih je sijaset. Zasto im se daju te penzije, pa oni su, za posao koji rade, dobijali honorare na ruke, a porez nisu placali. Sad kukaju, kako su nacijonalne penzije male!?

  4. Potpuno mi je apsurdna ideja postojanja nacionalne penzije!
    Kome? Sportistima: A zasto? Kad zavrse sportsku karijeru, treba da rade drugi posao i zarade penziju. Svakako da su kao vrhunski sportisti odlicno zaradjival dakle, nisu bili prikraceni ni za sta. Znam nekog lika koji je kao vrlo prosecan plivac dugoprugas, navodno bio jednom u zivotu plasiran na nekom plivackom takmicenju u Italiji, i koji je dobio takvu penziju.
    Isto vazi i za druge profesije.
    Izbor profesije, odnosno, radno mesto i radni staz treba da bude jedini kriterijum za penziju.
    Znam mnoge ugledne profesore koji jedva sastavljaju kraj sa krajem u penziji. To je zato sto su penzioneri generalno potcenjena drustvena grupacije od koje se cak i otimalo (nedavna genijalna ideja AV da i njima uzme). Npr. profesori u penziju odlaze sa 3 prosecne plate kao „ispracaj“. Istovremeno, obican citac elektricnih brojila u Eelektrodistribuciji dobije nekoliko hiljada evra, a majstori i desetak. Vrlo pravicno, zar ne?
    To su problemi penzionera, a ne nacionalne penzije koje treba svima ukinuti.

  5. Ukinuti te penzije, takvi inace imaju dobre penzije. Dosta vise preko grbače naroda. Od radiš pošteno radni vek i onda ti linearno daju penziju koju su odredili za svaki profil. Kakav obračun.

Ostavite komentar


Kultura

Anica Dobra: Dobro je biti u miru, ali je dosadno 6

Anica Dobra: Dobro je biti u miru, ali je dosadno

"Ja sam ekstrovertni introvert, ili introvertni ekstrovert", rekla je između ostalog Anica Dobra i ovogodišnja dobitnica nagrade Aleksandar Lifka na Palićkoj terasi gde je bio upriličen razgovor sa njom i publikom, dakle, retka situacija , da se nešto više dozna o ovoj glumici koja je u poslednjih dve decenije dala svega nekoliko intervjua i koja ,generalno, ne voli eksponiranje tog tipa.

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.