„Predsednika opštine je strašno razljutilo što sam pisala predsedniku Vučiću“: Mirjana Raković koja je 40 godina održavala Spomen kuću Save Šumanovića

Ostavite komentar


  1. Jedna vredna i poštena žena koja je dušu dala svom poslu i radila ga časno 40 godina nije zaslužila da je pod starost izbace na ulicu iz jedinog doma koji ima. Šta me briga što je „član stranke“ i za koga je glasala, ovaj sistem melje ljude i unjštava im dušu. A sudija koja unapred, pre nego sasluša obe strane „zna“ kako će da presudi nije za taj posao. Sram je bilo.

  2. Dakle postali smo katastrofalno društvo,koje živi u još katastrofalnijoj državi.Gde je empatija,ljudskost,razumevanje prema drugom ljudskom biću?Sve sam interes i profit.Izbacuju ženu na ulicu,ne piše se nama dobro,nema ovde više ljudskosti.

  3. Изгледа ми да је неко ђубре решило да се пресели у кућу Шумановића и да их баш брига што ће неког, ко 40 година живи у тој кући и добро обавља свој посао (и више од тога) избацити на улицу. Баш напредњачки. Вучић „свима“ помаже, осим добрим и вредним људима Србије. Да би ти он помогао, мораш да будеш ништарија и лопужа а не добар и поштен.

  4. Mirjana je zasluzila ne samo da ona i njen sin budu stambeno obezbedjeni, nego i materijalnu nadoknadu za sve sto je radila.

  5. Svasta,pa ovo sto je ona radila decenijama nigde u svetu ne bi bilo dozvoljeno,ne postoji ni jedno privatno lice koje moze da obavlja poslove kgradske uprave(opstine) na svoju ruku,koliko god da je zivela tu i koliko god da je odrzavala,zna se zakon i pravila,zamislite kada bi ja eto usao u muzej Vuka i Dositeja u Jevremovoj ,i eto kao ja sad zivim unutra i odrzavam i kao dajte mi da bude moje. Pa to nigde u svetu ne postoji.Trla baba lan da joj prodje dan. Kakva je ovo vest?

  6. – Pa, ja sam njihov član ali nikad nisam glasala, nikad nisam izlazila na mitinge na koje su me zvali da idem hiljadu puta, to je protiv mojih uverenja ali sam njihov član zbog toga što su se, kad su oni došli ovde na vlast, svi iz Galerije učlanili, pa su zvali i mene. Pitala sam sina šta da radim a on mi je rekao: „Pa dobro, mama, ako će to biti za naše dobro, idi“.
    E to je njihovo SNS dobro. Znači ima stara poslovica koja kaže: Ko s đavolom tikve sadi o glavi mu se lupaju.

  7. Pa lepo baš, hoće žena kuću za džabe. Koji je pravni osnov? Demagogija. Živela 30 godina za džabe.

  8. Kentaure,sram te bilo…mešaš babe i žabe…40 godina nikoga nije briga…što ti nešto nisi radio tako nešto

  9. Zena je pocela da radi kada su vladali Socijalisti, koji su danas partneri u rasturanju i unistavanju svega , a najvise vrednih, postenih pozrtvovanih , nepotkupljivih gradjana Srbije. To sto je bila njihov clan je samo dokaz , da ako ne radis prljave poslove za njih, imas mozak , svoj stav i misljenje, nisi pogodan za njih!! Uostalom, nije ona trazila njih, nego je Galerija trazila porodicu, s tim da zena ne bude u radnom odnosu kako bi se mogla posvetiti odrzavanju kuce i omoguciti posetu posetiocima. Znaci imala je UGOVOR!! Sad vi praznoglavi i poslusni botovi, mislite da ne prolazite njihovu torturu, a radite za njih svasta. Nikoga oni ne stede. Zahvaljujuci poslusnicima, takvim kao sto ste vi, ova drazava je totalno unistena.

  10. I ja sam radio 40 godina pa nisam dobio ni dinar od drzave. Zivim u kuci koju gradim vec 40 godina
    Nisam nikakav kredit podizao jer kazu gradio sam kucu bez dozvole i kao dovlja gradnja ne moze kredit. Imam troje dece. Sve samo od plate moje i supruge nesto radio. Ja na more ili planinunu za mojih 73 godine nigde nisam bio. Znaci li i ja sad da pisem prdsedniku. Koliko ima nas takvih kad bi mi svi pisali sta bi se dogodilo

  11. Rebeka, nije 30g. nego 40. Ako malo promislis i stavis se u njene cipele, mozda ti i bude nesto jasno. Uz to, malo prouci i zakon, lepotice . Zenu znam od kad je dosla u kucu, celu njenu porodicu. Zna je i ceo Sid. Nikada niko ruzno o njoj nije pricao. Uvek nasmejana, ljubazna, spremna svima da pomogne. Takav joj je i sin. Cenjen , postovanod svojih kolega na poslu.

  12. Pa da .Gospođa hoće kuću za sebe . To je prava istina a ne održavala spomen kuću.

Ostavite komentar


Društvo

Sutra počinje pripremno ročište Urošu Blažiću 9

Sutra počinje pripremno ročište Urošu Blažiću

U sudnici Okružnog zatvora u Beogradu sutra će biti održano pripremno ročište pred početak suđenja Urošu Blažiću, okrivljenom da je u Malom Orašju i Duboni iz automatske puške i pištolja 23. maja prošle godine ubio devetoro mladih i pokušao da ubije još 20, od kojih je 12 teško ranio.

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.