Predstava „Lažljivice“ u Ateljeu 212: O ljudima koji biraju da veruju u laž

Svetska praizvedba drame Nikolaja Koljade, u režiji Stefana Sablić

Ostavite komentar


  1. To je tacno. Recimo Haruki Murakami u svojoj prici Cutanje pise da nije najopasniji onaj koji je najistaknutiji i najglasiji pa se shodno tome nalazi na najvisem polozaju nego ona masa beskicmenjaka koja slepo veruje u plitka populisticka resenja koja im ovaj servira. Nazalost, kriticna masa takvih zavisi od civilizacije i obrazovanosti celokupnog drustva!

  2. Dobro je da ocigledno niko nije shvatio pravu pricu iza ove predstave, jer kad bi je ukacili – ukapirali koja je prica u pitanju, najverovatnije ne bi ni otisli da gledaju predstavu.
    Ova predstava je vrhunski cin tragedije, a nase dve izvanredne glumice nas vode sa velikom enegrijom emocija kroz ceo dogadjaj.

  3. Dobro je da ocigledno niko nije shvatio pravu pricu iza ove predstave, jer kad bi je ukacili – ukapirali koja je prica u pitanju (za sta je potreban znacajan skok iz umnog plicaka), najverovatnije ne bi ni otisli da gledaju predstavu.
    Ova predstava je vrhunski cin tragedije, a nase dve izvanredne glumice nas vode sa velikom enegrijom emocija kroz ceo dogadjaj. Bravo!

Ostavite komentar


Kultura

"Politika nikada nije pomenuta, reakcija je emotivna": Selektori "Filmskih susreta" o izjavi Stevana Filipovića 9

„Politika nikada nije pomenuta, reakcija je emotivna“: Selektori „Filmskih susreta“ o izjavi Stevana Filipovića

Prilikom odlučivanja politika nije ni pomenuta, a njegova reakcija je previše emotivna, kažu između ostalog u selekcionoj komisiji "Filmskih susreta", povodom izjave reditelja Stevana Filpovića da odluka da njegov film "Pored tebe", u kojem se eksplicitno kritikuje aktuelna vlast, ne bude prikazan na festivalu predstavlja "političku autocenzuru i kukavičluk".

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.