Predstava „Realisti“ kao Top lista nadrealista: Britka parodija savremenog trenutka 1Foto: festival Grad teatar Promo

Predstava “Realisti“ Jure Karasa u režiji Matka Raguža i produkcija Exit teatra iz Zagreba biće izvedena u Budvi, večeras, 1. avgusta na sceni između crkava u okviru 38. Grad teatra

Prema oceni Gee Vlahović, “Nova Exitova predstava, komični kabare Realisti, apsolutno se nastavlja na dosadašnji niz najvećih uspeha toga teatra.

Komad koji je po predlošku slovenačkog pisca, scenariste i muzičara Jure Karasa preveo, adaptirao i režirao Matko Raguž, urnebesno je duhovita, izvrsno glumački oblikovana predstava, savršen spoj čiste kreativnosti, oštre socijalne kritike i divnog, sočnog humora.

Kabaretski uobličen satirični niz beskrajno zabavnih narativnih skečeva, Realisti su britka parodija savremenoga trenutka modelirana na spoju komične estetike bosanskohercegovačke Top liste nadrealista i ekspresivnog, nesputanog, politički nekorektnog montipajtonovskog humora, koja pozornicu pretvara u poligon ozbiljnoga društvenokritičkog teatarskog angažmana. (…)

Bogato protkana iskričavim crnim humorom, spektakularna komedija o tragičnom stanju savremenoga sveta pravo je osveženje na kulturnoj karti Zagreba, primer izvanredno uigrane kolektivne scenske sinergije i pravi kreativni biser koji temama, pristupom i izvedbom dokazuje da je pozorište još itekako relevantan medij, da je itekako u dodiru s našom stvarnošću i da može biti itekako zanimljivo savremenoj publici”.

Predstava je dobila mnogobrojne prestižne nagrade.

Pored Matka Raguža koji je bio zadužen za prevod, adaptaciju i režiju, autorski tim predstave „Realisti„
čine Ksenija Zec, koreografkinja i Mak Vejzović, autor video spota/trejlera.

U predstavi igraju: Domagoj Ivanković, Nika Ivančić, Nikola Nedić, Rok Juričić i Fabijan Komljenović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari