Predstava subotičkog pozorišta najbolja po glasovima publike 1Foto: Zvaničan sajt Narodnog pozorišta Subotica

„Bravo za klovna“, monodrama i autorski projekat Minje Peković, glumice Narodnog pozorišta Subotica, najbolja je predstava po glasovima publike koja je glasala na portalu „Hoću u pozorište“.

Ovaj portal namenjen je promociji svih vidova pozorišnih delovanja, od amaterskih pozorišta do najvećih scena, pa je tako od 168 premijera u Srbiji u ovoj sezoni, redakcija odabrala 18 najkvalitetnijih o kojima su se izjasnili gledaoci i odabrali najbolju.

Zarad onih koji su prošli putem izlečenja ili sada njime hode, Minja Peković se svojim umetničkim činom potpuno ogolila na pozornici, pružiši nadu i optimizam svima koji biju svoju bitku sa rakom i to je publika prepoznala.

„Zahvalna, veoma zahvalna. Svi mi koji smo radili na predstavi ‘Bravo za klovna’ stalno smo preispitivali to šta ostavljamo gledaocu. Jesmo li otvorili vrata veri, nadi i ljubavi? Da li je jasno da je najmračnije pred svitanje? I još mnogo ‘da li’, ‘je li’, ‘ako’. Hvala od srca, draga publiko, na glasovima – oni su vetar u leđa našem ‘Klovnu’. Zahvalni smo i portalu ‘Hoću u pozorište’ na ukazanoj pažnji i posvećenom bavljenju pozorišnim stvaralaštvom“, izjavila je Minja Peković, kada je saznala za nagradu.

Upravnik Narodnog Pozorišta Subotica, Miloš Nikolić, naglasio je da ovo još jedna nagrada kojoj se subotički teatar iskreno raduje.

„Pozorište postoji zbog publike i zato su nagrade koje vam dodeli publika posebne, a ova je veliko priznanje za našu kuću. Ponosan sam na Minju i njenu ogromnu hrabrost da se upusti u izazov i stvori predstavu koja je postala simbol snage i nade u teškim životnim trenucima. Nadam se da će ova predstava i nagrada podstaći i druge umetnike da istražuju nove teme i da stvaraju predstave koje inspirišu, kako stvaraoce, tako i publiku. Minja je svima dala najbolji mogući primer, svojom potresnom pričom i hvala joj na tome“, rekao je Nikolić.

Više vesti iz ovog grada čitajte na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari