Premijera komada „Kad su cvetale tikve“ Dragoslava Mihailovića, u režiji Bobana Skerlića, biće održana 24. maja na Sceni „Rade Marković“ Beogradskog dramskog pozorišta, a prihod će biti uplaćen u humanitarne svrhe, kao pomoć ugroženima sa poplavljenih područja.


Autorsku ekipu predstave čine scenograf Kiril Spaseski, kostimograf Tatjana Radišić, kompozitor Zoran Erić; scenski pokret potpisuje Marija Milenković, konsultant za scenske borbe je bio Jovan Jovanović, a asistent reditelja Marko Misirača. Uloge Ljube Sretenovića Vrapčeta/Šampiona igraju Miloš Biković i Mihailo Miša Janketić. Uloge tumače Danica Ristovski, Srđan Dedić, Petar Benčina, Marko Živić, Anja Alač, Slobodan Boda Ninković, Jelena Čvorović Paunović i drugi.

Nakon niza uspešnih koncerata koji su protekli u znaku obeležavanja značajnih godišnjica Riharda Vagnera i Antonjina Dvoržaka, kao i izuzetno zapaženog premijernog izvođenja Štrausovog „Zaratustre“ u okviru festivala Nomus, Vojvođanski simfonijski orkestar svečano i u humanitarnom duhu zatvara svoju 13. koncertnu sezonu 25. maja od 20 sati u novosadskoj Sinagogi. Celokupan novčani prilog biće uplaćen na posebno otvoren račun namenjen pomoći ugroženima od poplava.

Bitef teatar nastavlja akciju prikupljanja pomoći nastradalima u poplavama i sav prihod od predstave „Izopačeni“ u režiji Andreja Nosova, koja je na repertoaru 24. i 25. maja u 20 sati, ide u humanitarne svrhe.

Pomeren Ring Ring

Beogradski festival nove muzike Ring Ring, zbog Dana žalosti, pomerio je svoj zvanični početak za subotu, 24. maj. Festival će trajati do 28. maja i na njemu će se održati 10 koncerata. Koncerti grupa čije održavanje, zbog ranije zakazanih datuma, nije moguće tokom sledeće nedelje, biće zakazani naknadno, a publika će biti na vreme obaveštena. Posetioci koji su kupili karte za 22. i 23. maj mogu svoj novac za kupljene karte dobiti nazad od subote, a oni koji su kupili komplete će dobiti povrat od 500 dinara.

Cineplexx bioskopi za nastradale

Tokom trodnevne nacionalne žalosti, u bioskopima Cineplexx Delta City, Kragujevac Plaza i Ušće Shopping Center, od svake prodate ulaznice biće odvojeno po 100 dinara koji će biti uplaćeni na račun Republike Srbije, namenjen za pomoć nastradalima u poplavljenim područjima. U istom periodu, repertoar bioskopa Cineplexx će biti izmenjen i prilagođen danima žalosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari