Na prvoj konferenciji za novinare na ovogodišnjem Exitu predstavljen je CD „Šaban private“ u produkciji Hammera iz Novog Sada i u izdanju PGP RTS-a. Nema veće pravde od toga da je upravo ovaj CD prvo promovisan na Exitu, na festivalu na kome je pre dve godine prvi put promovisana i muzika kojom je Šaban Bajramović najavio svoj muzički zaokret sa „Romano Raj“ albumom, takođe u Hammer produkciji.

Na prvoj konferenciji za novinare na ovogodišnjem Exitu predstavljen je CD „Šaban private“ u produkciji Hammera iz Novog Sada i u izdanju PGP RTS-a. Nema veće pravde od toga da je upravo ovaj CD prvo promovisan na Exitu, na festivalu na kome je pre dve godine prvi put promovisana i muzika kojom je Šaban Bajramović najavio svoj muzički zaokret sa „Romano Raj“ albumom, takođe u Hammer produkciji. Upravo je na Exitu publika tada bila oduševljena Šabanovim nastupom koji se mesecima kasnije prepričavao a njegovo bluz i džez izvođenje njegovih hitova dugo pamtilo.
Šabana je oduševio Exit i toliko mu se dopalo na Festivalu da je i prošle godine pevao, a da se nije desilo to što se nedavno desilo, sigurno bi pevao i ove godine. Stoga smo i želeli da upravo ovde promovišemo novi CD „Šaban private“ koji čini devet pesama, studijskih snimaka koji se nisu našli na „Romano Raj“, istakao je Miloš Jovanović iz Hammer produkcije koji je i najzaslužniji što će publika biti u prilici da ponovo čuje Šabanov glas i koji je zajedno sa svojim „Dobrovoljnim kovačkim društvom“ pratio Šabana na njegovim koncertima.
O Šabanu Bajramoviću su na konferenciji pričali Zoran Živković, bivši premijer u Vladi Srbije koji je, budući i sam iz Niša, poznavao Šabana i koji je „imao tu čast i privilegiju“ da sa Šabanom bude pravi prijatelj. Da je Živković puno učinio za samog umenika, a čini i sada kao direktor projekta, potvrdio je i Ljubiša Jovanović, zet pokojnog pevača koji je na konferenciji govorio u ime porodice.
„Porodica Šabana Bajramovića poverila je Zoranu Živkoviću i Milošu Jovanoviću sva prava da se i u budućnosti bave projektima, i muzičkim i filmskim, o mom tastu. Sada svi pokušavaju da ga svojataju i zato nam je izuzetno važno da istaknemo kome smo mi poverili da se brine o Šabanovoj promociji“, istakao je Ljubiša Jovanović. Na promociji su govorili i Petar Janjatović, rok kritičar i Ognjen Uzelac, direktor PGP RTS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari