Predstavljene "Senke nad Balkanom" 1Foto: FoNet/ Aleksandar Levajković

Nova serija producenta i reditelja Dragana Bjelogrlića „Senke nad Balkanom“ predstavljena je publici u Makedoniji, na 38. Međunarodnom filmskom festivalu „Braća Manaki“.

Kako je saopšteno, publika je bila u prilici premijerno da vidi prvu pilot epizodu serijala koji će se emitovati i na makedonskoj televiziji.

Filmski susreti „Braća Manaki“ su, posle Sarajeva i Niša, treći festival koji je u svoj program uvrstio predstavljanje „Senki nad Balkanom“.

Radnja ovog dramskog trilera smeštena je u burni period s kraja dvadesetih godina prošlog veka, na Balkanu na kojem se ukrštaju visoka politika, lokalni interesi, veliki kapital, ali i kriminal.

Početak televizijskog emitovanja zakazan je za kraj oktobra, paralelno na nacionalnim televizijama u Srbiji, Makedoniji, BiH, Sloveniji, Crnoj Gori, kao i u Ruskoj Federaciji.

Pored Bjelogrlića, u seriji igraju i Andrija Kuzmanović, Gordan Kičić, Žarko Laušević, Marija Bergam, ali i ruski glumci Aleksandar Galibin i Andrej Zibrov, kao i ovdašnjoj publici dobro poznati Goran Bogdan, Bojan Navojec, Toni Mihajlovski i Petar Arsovski.

Prema filmskoj priči Stevana Koprivice, scenario za seriju su napisali Danica Pajović, Dejan Stoiljković, Vladimir Kecmanović i Dragan Bjelogrlić, dok muziku i ovog puta potpisuje Magnifiko. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari