Predstavljeni finalisti međunarodne radionice "Make the Scene!", partnerskog projekta kompanije United Media i Pulskog filmskog festivala 1Izvor: promo

Na konferenciji za medije predstavljeni su finalisti partnerskog projekta Pulskog Filmskog Festivala i United Media, međunarodne radionice za razvoj scenarija i pitching televizijskih serija “Make the Scene!”.

Najboljem projektu pripašće nagrada od 10.000 evra i prilika za dalji razvoj projekta koju će osigurati United Media, a žiri koji će odlučiti o pobedniku čine Nataša Buljan, Goran Bogdan i Mišo Mogorović.

Odabrani projekti

  1. Deconstruction (Bugarska) – Plamena Velkovsky
  2. To The Movies! (Bugarska) – Kristian Stoichev, Boris Rachev i Boris Krastin
  3. You have to live somewhere (Hrvatska) – Sanja Milardović
  4. Rainbow (Srbija) – Srđan Anđelić
  5. Wonderful (Srbija) – Isidora Veselinović, Katarina Mitrović i Vladimir Tagić
  6. Dert (Srbija) – Katarina Krstić

“Scenaristička radionica i konkurs ‘Make the scene!‘ projekat je na koji smo jako ponosni, a posebna nam je čast što će svoje prvo izdanje doživeti na Pulskom filmskom festivalu, kojem smo zahvalni na partnerstvu i gostoprimstvu. Odaziv kreativaca iz cele regije je sjajan, broj prijava koje smo primili je impresivan, kao i kvalitet i raznolikost projekata po žanru. To nam je učinilo selekcijski proces izazovnim, ali zato će finalni pitching pred stručnim žirijem 17. jula u Puli biti prava kreativna svečanost. Najbolji od šest finalista dobiće novčanu nagradu od 10.000 evra i priliku za dalji razvoj i produkciju projekta s United Medijom. ‘Make the scene!’ je odlična platforma za scenariste i producente da pokrenu kvalitetne projekte, a i za United Mediju koja kao produkcijski lider želi dodatno da podstakne i osnaži kreativnu industriju u regionu. Uverena sam da će imati mnoga izdanja i dati zamah mnogim vrednim projektima, ali i da ćemo ovu pulsku premijeru uvek posebno pamtiti”, izjavila je Nataša Buljan, direktorka razvoja scenarija United Medije.

Učesnici će imati priliku da učestvuju na radionicama pod mentorstvom grčkog scenariste Nicosa Panayotopoulosa, autora i koautora brojnih nagrađivanih scenarija za kratke filmove, televizijske serije i igrane filmove (“Truants”, 1996., “My Brother and I”, 1998., “False Alarm”, 2000., “The King”, 2003., “Totally Married” 2003., “The Wake”, 2006.).

Finalisti, žiri i mentor međunarodne radionice “Make the Scene!“ zvanično su predstavljeni na press konferenciji Pulskog filmskog festivala 6. juna u Zagrebu, na kojoj je najavljena i svetska premijera novog filma Rajka Grlića “Svemu dođe kraj“ s kojim će se i otvoriti 71. Pulski filmski festival.

Samo dan pre velike završnice međunarodne radionice “Make the scene!“ u Puli će se održati i prestižno polufinalno ocenjivanje jedne kategorije za Međunarodnu nagradu Emmy. Ovo je treća godina zaredom da je United Mediji, vodećoj medijskoj kompaniji u Jugoistočnoj Evropi pripala čast organizacije ovog prestižnog događaja, pa će se tako nakon Dubrovnika i Atine, ocenjivanje za jednu kategoriju poznate internacionalne nagrade održati u Puli.

Na gala eventu koji će se održati 16. jula Nova TV i United Medija ugostiće brojne zvanice iz sveta televizijske i filmske produkcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari