Predstavnik Novog kvir filma najavio ostvarenje sa oskarovcem: Hoakin je insistirao da pomeramo granice 1Foto: Eric Charbonneau / Shutterstock Editorial / Profimedia

Tod Hejns, nezavisni filski reditelj i jedan od predstavnika pravca Novog kvir filma, poznat po ostvarenjima Far From Heaven i Carol, otkrio je u intervjuu za Varieti da će u njegovom novom filmu glumiti oskarovac Hoakin Finiks.

Reditelj je u ekskluzivnom intervjuu otkrio da još uvek nenaslovljeni film donosi ljubavnu priču između dva muškarca, a radnja je smeštena u 1930-te. Akcenat je stavljen na seksualni odnos protagonista. Jedan od njih je Indijanac, a drugi korumpirani policajac iz Los Anđelesa, i obojica zajedno beže u Meksiko.

Hejns je kazao da mu je bio interesantan Hoakinov odnos prema filmu, jer je imao razne ideje, razmišljanja, pitanja i slike. Reditelj je takođe dodao da je Feniks insistirao da pomeraju granice kada su u pitanju prikazi seksualnih odnosa.

„Hoakin je gurao priču sve dalje i dalje u opasnu teritoriju, seksualno“, otkrio je Hejns o smelosti glumca – oskarovca.

Film će se snimati u Meksiku, a reditelj je već počeo da radi sa meksičkim filmskim stvaraocima kako bi produkcija počela što pre. Snimanje bi trebalo da počne na leto 2024. godine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari