Predstavom „Ako dugo gledaš u ponor” iz Novog Pazara večeras se završava 16. Joakimfest u Kragujevcu 1Foto: Regionalno pozorište Novi Pazar

Predstavom „Ako dugo gledaš u ponor” Regionalnog pozorišta Novi Pazar večeras se u Kragujevcu završava 16. Joakim fest, međunarodni pozorišni festival. Predstavu je po istoimenom romanu Enesa Halilovića režirao Zlatko Paković a produkcija je pazarskog Regionalnog pozorišta i Kulturnog centra Novi Pazar.

Predstava „Ako dugo gledaš u ponor” proglašena je za najbolju na ovogodišnjem Streijinom pozorju, kao i na 57. Festivalu profesionalnih pozorišta Srbije „Joakim Vujić” u Leskovcu.

U izboru selektorke Branislave Ilić, dramaturškinje i dramske spisateljice od 8. do 15. oktobra u kragujevačkom Knjaževsko-srpskom teatru publika je na ovogodišnjem Joakimfestu koji se odvijao pod sloganom „Život posle” bila u prilici da pogleda sedam predstava iz regiona. Žiri festivala u sastavu Nada Kokotović, rediteljka i koreografkinja (Hrvatska), Jasmina Dimitrijević, glumica (Srbija) i Radmila Petrović, pesnikinja (Srbija) večers će dodeliti dve nagrade: Gran pri „Joakim Vujić” za najbolju predstavu u celini i Specijalnu nagradu Grada Kragujevca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari