Premijera filma „Dara iz Jasenovca“ 20. februara na RTS

Ostavite komentar


  1. E baš mi je drago što već 12 godina nemam TV. Doduše i kad sam imao služio je samo za video/DVD, a od TV programa samo za Sunđer Boba. U svakom slučaju nije služio za neke lokal prdeže iz bilo kog doba. To me ne zanima.

    Jednom sam u gostima video deo epizode serije Šešir profesora Koste Vujića, i sad valjda ide taj profesor ulicom neke vukojebine, ono prašina svuda, nema ni struje, a iza njega idd grupa valjda njegovih učenika, i nešto pevaju, i baš pomislih, joj što volim ovu budućnost, gledaj kakav primitivizam, ne bih se menjao sa ovim primitivcima nikada.

    To je sigurno još veća kenjaža.

    1. Šešir profesora Koste Vujića je redak primer serije koju mogu i trebaju da gledaju sve generacije. Uvek kad je vidim na nekom kanalu, bilo epizoda ili film, zaustavim se tu.
      A i iz vaseg recnika se vidi na kom ste nivou….

    2. Твој коментар одсликава ову твоју задњу реч. Она је слика овог твогцелог коментара, од речи до речи.

    3. @I to me zabole

      Koga tek zabole da li ce neka iskompleksirana budal^&*na kojoj je mesto u odredjenoj ustanovi da pogleda film o Jasenovci ili nece.
      P.S. Bravo za Danas i kakve komentare pustate o filmu o Jasenovcu.

    4. @I to me zabole

      Naravno da ti ne treba TV da gledas prdeze i kenjaze, dovoljno ti je ogledalo.

    5. I nama je drago što nemaš TV, ali nam nije drago što nemaš mozga. Na tome ne možeš ništa ni da poradiš jer se vidi da je kod tebe preovladala bela moždana masa u odnosu na sivu, pa si time vrlo sličan određenoj vrsti pavijana.

    6. Ovo si napisao da isprovociraš bilo kakvu reakciju. Ti mora da si baš usamljen. Izdrži!

      1. Ovo je film za generale koji nisu smeli da pisnu kod Tita,sad neka pogledaju malo kad su u penziji(dobro nagrađenoj)

    1. Film je trebao imati premijeru u Beogradu pre godinu dana ali je odložena zbog Covid…

  2. Најзад прави филм који разоткрива лажи свих оних који су нацистички опредељени према Србији као и петоколонашима или другосрбијанцима који су продужена рука нацизму. Жао ми је што се филм не посматра као уметност која је базирана на истини, већ опет као мржња појединаца која може бити само резултат болести.

  3. Mozda zbog prava na svoje misljenje objavili ste komentar ove spodobe sto ga“zabole“ za film. Ako je to merilo slobode da da pustate tekstove svakog stvora koji je zalutao u civilizaciju onda su vam suplje recenzije. Kako drugacije opravdati da Vam promakne idiot koji samo pod dejstvom jakih opijata moze omalovazavati projekat o zlocinima u Jasenovcu, na jedan sumanut neljudski nacin. Kako je lepo biti glup i ziveti u neznanju da postoji nesto u istoriji ovog naroda sto ne sme da se ne zna.I ocekivao sam da film bude premijerno prikazan narodu koji je sudbinski vezan za ovaj zlocin nikad osudjen i skiven dugo vremena od ociju sveta. Zato ovaj sto ga “ zabole“ za film morao bi hitno potraziti pomoc strucnjaka iz oblasti nekontrolisane sizofrenije . Napisa covek i ode mirno na spavanje.Nema tu leka kad ti mozak nema ni trunke emocije bar prema patnjama nevine dece u rukama ustasa zakrvavlenjih ociju …I pravi podvig je bio snimiti taj tezak istorijski film a pre svega istinit film. A za one zalutale ako ih jos ima mozda bi bio lek sve ih strpati u jedan bioskop i ne dati im da ga napuste mesec dana gledajuci svo vreme Daru iz Jasenovca ..Normalno bez vode i hrane da uzivo dozive malo od muke jadnih stradalnika u nezapamcenom konc logoru za decu i njihove roditelje.

    1. Ko zna cime se ta osoba bavi, daj Boze da nije ona koju sma prijavila policiji .Ali kako se iste stvari desavaju kao u Politici imam razloga da sumnjam, mnogo mi je zao sto plocija nije dobro preispitala slucaj ali i Tuzilastvo.

  4. E vidite gospodine Blazo glavni urednice Danasa ,to je ta sprega komentator i pustac komentara , ista stvar je bila i u Politici , ako su prva dva komentara Vama na srcu onda „svaka cast“ a da nema komentara od Cicke od Petka, Nedelje pre podne i po podne treba da razmislite kako i cime se „kupuju“ pustaci komentara evo i kod Vas u Vasim novinama, razmislite o toj sprezi o kojoj sam napisala.jer ona nije dobra , prosto je nemoguce da budu objavljena ona prva dav komentara u iole normalnim novinama!.

  5. Film je placen parama drzave Srbije, u distribucije zbog covida verovatno nece ici, nije ni pravljen za distribuciju vec zarad drugih ciljeva, pa neka ga prikazu, verovatno ga necu gledati jer me ne zanima paradrzavna propaganda. Uzgred o istorijskim činjenicama se prave dokumentarni filmovi a ne igrani, placeni par miliona eura, pri cemu je verovatan upitan umetcki kvalitet istog, u stranim reakcijama se spočitava preterano nasilje i slicno. I sada kada je propao pokušaj vlasti sav film progura, slusacemo lament o antisrpskim žirijima i slične gluposti. Nema nama pomoci…

    1. @Mile
      NVO kursadzijo sa sela, gde si isao na kurs, kod S. Biserko ili N. Kandic? Da ti u L.A. Tajmsu napisu: „Mile skoci sa mosta“ jer bi i to poslusao?

  6. Za one koji negiraju film i kontekst, malo podsećanje : Biće toga jpš ma šta vi pisali. Kutija je otvorena, poklopca nema…

  7. Film je umetnici gledano, katastrofa, svi kazu. Fakti su preteranost, nerealnost i povrsnost u realizaciji, sa jeftinim a teskim detaljima. Ova vlast uporno cini sve da opravda finansijski promasaj i lose, amaterski uradjeno delo ( kao da ga je Emir sklepao), koje uspeva samo povecati mrznju prema susedima.

    1. Zanimljivo da film nisi gledao ali znas kakav je. „Svi kazu“, a ko su to ti „svi“? Onaj kriticar/tezgaros Dzej ili gomila ustasoida po forumima i komentarima? Cenis da jedan pa makar bio i los film povecava mrznju prema susedima dok cinjenica da uopste postoji Jasenovac valjda siri ljubav? Btw. Taj Emir je za svoje „sklepane“ filmove dobio neke nagrade u Veneciji i Kanu, a ti?

    2. „amaterski uradjeno delo koje uspeva samo povecati mrznju prema susedima“ – pa koja je to mržnja terala susede na ovakve zložine.Nemoj da melješ bezveze, ako ne poštuješ žrtve svog naroda nii u stanju da poštuješ ni žrtve drugog naroda – ili je možda kod tebe obrnut slučaj, mrzi svoje, žali tuđe!

  8. Komentari Makse Ćatovića su dokaz da je svrha stvaranja ovog filma bila isključivo politička i da producent i režiser nisu imali ni trunku sažaljenja i empatije prema ljudima čija su stradanja opisali. Kada nešto radiš na taj način teško da će da valja, nema veze koliko love si za to uzeo od države

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 21. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.