Premijera predstave „Srebrenica. Kad mi ubijeni ustanemo“ održana u CZKD-u (FOTO)

Ostavite komentar


  1. Ma dobro je to, samo da li mislite da je naslov mogao da bude i Bratunac, „kada mučenici ustanu“ !
    Mada to možda i nije toliko interesantno jer su tamo „samo“ ubijani Srbi ?!

    1. Ne misle ovaj pzt, napravice ili je neko napravio, a ako nije – onda Vi napravite nesto. Sve su zrtve strasne i ne treba se inatiti. Nema tu pravde samo uzas i secanje.

      1. Očistiti svoje, to je zaista prava muka.
        Ja, međutim, imam problema da shvatim zašto se Srbija optužuje za genocid od onih zemalja – Nemačka, odnosno Hrvatska – u kojima se i danas oseća zadah neverovatnih genocid zločina i gde ova druga u kratkom vremenskom razmaku ponavlja isti. Jugoslovenski muslimani – učio sam kao klinac, takođe nisu bili nevini tokom WWII
        ali smo svi zajedno šezdeset godina živeli u državi koja je negovala bratstvo i jedinstvo, o čemu svedočim, i kojom sam bio zadovoljan.
        Briga mene ko je prvi počeo, kada su meni svi zajedno zagorčali život, onda kada sam trebao da počnem (30).
        Ja sam se protiv ovdašnjih krivaca pobunio 1990 i prošao staze koje je prošao autor, ali meni lično Srebrenici postaje problematična.
        Kao čoveka i umetnika, Pakovića poštujem, gledam i čitam. On nije krivac za masakr, niti bi trebalo meni da pojašnjava šta sanjam, a šta mi se događa.

      2. Pa mi smo jedini koji cistimo svoje dvoriste, svi koji su odgovorni za zlocine u Bosni i Hrvatskoj su izruceni u Hag i osudjeni. Srpske zrtve se uporno guraju pod tepih i apsolutno niko nije odgovarao za njihovo stradanje. Gde je njihova pracda?Jedan Naser Oric se seta kao heroj po Bosni.

        1. Sw19
          Da, i u bosni su svog glavnog generala izveli na sud.
          Uzgred, i mladić se po beogradu šetao kao heroj prvih godina posle rata, i bio u ložama.
          U bosni se vovi ubedljivo najviše sudskih postupaka protiv bošnjaka koji su učestvovali u ratnim zločinima. Nemojte da pričate ako ne znate.

      3. Ovo je posledica fraze koju su samo Srbi nepromišljeno prihvatili: „Prvo moramo počistiti svoje dvorište.“
        I dok se u Srbiji dvorište čisti, našim susedima na pamet ne pada ni metle da se dohvate, a kamo li da svoje dvorište čiste! Kako vreme prolazi, dvorišta im sve prljavija!

  2. Samo vodite anti srpsku propagandu, zajedno s petom kolonom! Daleko ste dogurali! Dali će vam odgovori na vaša činenija i ne činenija biti po okusu! Videćemo.

  3. Zločen je počinjen, na žalost, kao da je naručen od onih koji bi da se izbriše sećanje na NDH, Jasenovac, logore za decu…Nove-stare nacističke državice truju sadašnjost i falsifikuju prošlost.

  4. Bravo! Drago mi je sto ste uspeli, nadam se da ce predstava da bude prikazana u mnogo gradova Srbije

  5. U građanskom ratu nema civila, gospodine Pakoviću, zato se i zove građanskim. Takođe, nema ni pretpostavke nevinosti, a osveta je legitimna. Naime, nemoguće je primenjivati civilno pravo u ratnim uslovima, znate? I ko je onda zločinac? Pa, očigledno svi.

  6. Dovoljno je da se pogleda ko je finasijer ove „predstave“ ili ko je „novinarka“ koja proglasava „genijalnim“ tu „predstavu“ i jasno je o cemu se radi.

  7. Neko reče,da trebamo da čistimo u svome dvorištu!!Neka mi neko navede ijednog Bošnjaka iz BIH koji će reći da su krivi i za jednu srpsku žrtvu..kažem navedite samo jedno ime??jer ga nema

    1. Za vašu informaciju Rajko, u bosni se vodi ubedljivo najviše sudskih postupaka protiv građana bosne koji su optuženi za ratne zločine. Ubedljivo. Oni su glavnog generala bošnjačke armije, dakle svog, izveli na sud.
      U srbiji se to nikad ne bi desilo.

  8. Gospodo da li bi se možda u Sarajevu odigrala predstava Bratunac i Kravica kada mrtvi Srbi ustanu? Ne, jer najlakše je reći Srbi su krivi za sve, oni su agresori i zločinci. Sram vas bilo sve, učesnike, glumce, publiku, a i novinare koji izveštavaju o ovoj predstavi kao o nečem pozitivnom. Kada će Srbija dobiti makar izvinjenje za svoje žrtve? Ne treba nam predstava, za početak barem jedno izvinjenje, kao ona koja su činili naši predsednici. Kada će neko od predstavnika iz Sarajeva i Zagreba učiniti to? Zašto je njima toliko teško da priznaju svoje zločine?

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.