Premijerna obnova komada “Veliki Getsbi” za “Dan Madlenianuma” 1foto promo

Posle više odlaganja, koja diktira pozorišni život u uslovima pandemije virusa korona, premijerna obnova drame “Veliki Getsbi” po istoimenom romanu američkog pisca Frensisa Skota Ficdžeralda u Operi i teatru Madlenianum sutra će se poklopiti sa danom ove pozorišne kuće na Muharu.

Na njenoj Velikoj sceni 26. januara 1999. održana je prva premijera Kamerne opere Madlenianum – opera Domenika Čimaroze “Tajni brak”.

U Madlenianumu ističu da su “promišljeno i strateški gradili svoj repertoar, pre svega muzičke orijentacije, a onda dramski repertoar sa odabirom komada za koje je bilo ključno da su aktuelni, atraktivni i autentični”.

Takav koncept 2015. na scenu ovog pozorišta doveo je Ficdžeraldovog “Velikog Getsbija” u dramatizaciji Hrista Bojčeva i režiji Ane Radivojević Zdravković, direktora Drame Madlenianuma.

Pozorišna verzija „Velikog Getsbija“ zapravo je, kako podsećaju u ovoj umetničkoj kući, „vrlo intimna postratna ljubavna priča koja zaobilazi raspuštenost glamuroznih proslava u velelepnoj vili novopečenog bogataša Džeja Getsbija, a na sceni se ogoljava namučena duša Getsbija vojnika koji je zbog rata izgubio svoju veliku ljubav, devojku Dejzi“.

„Raskošni kostimi Jelene Stokuće, zamamna plava scenografija Dejana Pantelića i prava melodramska muzika Janje Lončar su razlog zbog koga publika voli ovu predstavu“, objašnjavaju u Madlenianumu.

Ivana Bosiljčića, koji je na premijeri pre sedam godina igrao naslovnu ulogu, u premijernoj obnovi “zameniće” Branimir Trifunović.

U glumačkom timu su i: Ljubomir Bulajić, Tamara Aleksić, Miloš Timotijević, Milica Janketić, Milan Čučilović, Davor Perunović, Sofija Juričan, Borka Tomović, Danina Jeftić, Maja Lukić, Vladimir Tešović…

Prva repriza obnovljenog „Velkog Getsbija“ najavljena je za 2. februar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari