Slađana Nestorović RistićIzvor: Facebook (@pozoristekrusevac)

Glumica Slađana Nestorović Ristić preminula jutros, posle teške bolesti, u svojoj 58. godini. Tužnu vest saopštilo je Kruševačko pozorište na čijoj je sceni odigrala mnoge uloge.

Slađana Nestorović Ristić rođena je 29. 10. 1966. godine u Kruševcu. U Kruševačkom pozorištu zaposlena je od 24. avgusta 1990. godine. Tokom karijere ostvarila je veliki broj uloga u večernjim predstavama svih žanrova. Sarađivala je i sticala iskustvo kroz rad sa mnogim rediteljimakao što su Milan Karadžić, Kokan Mladenović, Ljuboslav Majera, Nebojša Bradić, Darijan Mihajlović, Voja Soldatović…

Kruševačko pozorište ima dugu i plodnu tradiciju postavljanja na scenu dečjih predstava, kako igranih tako i lutkarskih, i u tom repertoaru ostvarila je niz interesantnih i zahtevnih uloga, sarađujući sa Branislavom Nedićem i Miškom Dinulovićem, a lutkarski zanat učila je od reditelja kao što su Zoran Lozančić i Mima i Bane Janković.


Njena dugogodišnja karijera ovenčana je nagradama na mnogobrojnim festivalima, kako u zemlji, tako i u inostranstvu. Kroz mnoštvo manifestacija vezanih za institucije u sredini u kojoj je živela ili za važne datume, ostvarila se i kao recitator i voditelj programa i svečanih akademija.

Osim rada u matičnoj kući, svoje glumačko umeće pokazala je i ulogama u televizijskim serijama kao što su „Selo gori, a baba se češlja“ „Urgentni centar“, „Popadija“, a igrala i u pilot seriji „Egzit“ u režiji Marka Živića.

Interpretirala je uloge i u različitim studentskim filmovima i predstavama. Bila je brižna supruga i majka i profesionalna koleginica koja je predstavljala temelj svoje kuće i svog pozorišta.

Sahrana će se obaviti u petak, 20. septembra u 13 časova na Novom groblju u Kruševcu, prenosi Nova.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari